Hlavní obsah

Zpomalený pit-stop u teamu Bentley je umělecké dílo

Foto: Twitter - Bentley Motorsport

Zastávka v boxech během vytrvalostního závodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo sleduje motoristický sport, ten dost možná ví, že se uplynulý víkend jel vytrvalostní čtyřiadvacetihodinový závod v belgickém Spa-Francorchamps. A kromě hromady parádních videí a fotek tady vznikl taky jeden zpomalený záběr natočený během zastávky v boxech u Bentley Team M-Sport.

Článek

Boxové zastávky při ostrých závodech musí fascinovat snad každého, kdo má rád auta a závodění. Ten moment, kdy speciál přilétne do boxů, mechanici během pár sekund přehází gumy a doplní palivo a auto se zahrabáním zase odjíždí, je zkrátka fascinující. V každé závodní sérii trvají zastávky různě dlouho, ovšem vždy se za nimi ukrývá hromada tréninku a neuvěřitelná sehranost celého servisního týmu.

Když se potom práce zkušených mechaniků zpomalí v kamerovém záběru, začne to celé připomínat balet. Přesně takový záběr se objevil na twitterovém účtu Bentley Motorsport a my se na minutové video nemůžeme přestat dívat. Tato konkrétní zastávka probíhala okolo druhé hodiny ranní. Přestože na výměně kol smí naráz pracovat pouze dva mechanici, což je mimochodem obrovský rozdíl oproti F1, kde na každém kole dělají čtyři lidé, byl závodní Bentley Continental GT během chvíle pryč.

Reklama

Související témata:
Načítám