Hlavní obsah

Mitsubishi v Evropě nekončí, auta si půjčí od Renaultu

Foto: Mitsubishi

Automobilka Mitsubishi obrátila, z Evropy nakonec neodchází, ale využije pomocné ruky Renaultu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Mitsubishi Motors před několika měsíci oznámila, že s Evropou končí. Nově se hodlala soustředit na trhy v jihovýchodní Asii, jenže teď je vše jinak. Japonský výrobce to na starém kontinentu nakonec nebalí a namísto toho si půjčí dva modely od aliančního Renaultu. Může ho to zachránit?

Článek

Tak vám zase pro jednou neseme dobré zprávy, tentokrát jde o setrvání automobilky Mitsubishi Motors na evropských trzích. Výrobce v červenci 2020 avizoval, že v roce 2023 opustí starý kontinent a přesune své soustřední na prodeje v zemích jihovýchodní Asie, jenže dnes je vše jinak.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV měl být poslední evropskou novinkou, ovšem situace nabrala nečekaný spád

Tři diamanty zůstávají, na vybraných evropských trzích totiž uvedou dva svěží modely vypůjčené od aliančního Renaultu. O jaké vozy půjde, to zatím není rozhodnuto, ale logicky předpokládáme, že se můžeme těšit na nějaké francouzské bestsellery. S jistotou vám to však povíme asi až v roce 2023, kdy je plánován jejich debut.

V současné době se Mitsubishi zaměřilo na optimalizaci cen svých modelových řad, zlepšení nákladů na logistiku a fixních nákladů a také na další zefektivnění všech procesů. Letošní květen bude ve znamení uvedení fungl nového vozu Eclipse Cross PHEV, který se bude nabízet po boku ostatních doprodávajících se modelů.

Foto: Karel Štochl

Zprávu o setrvání automobilky v Evropě vítáme pozitivně, určité sortě lidí má totiž stále co nabídnout

O tom, zdali půjde o efektivní záchranu, není teď vzhledem k absenci dalších dat možné ani moc polemizovat. Z praxe víme, že věci mohou být nakonec úplně jinak a nejvyšší představitelé aliance Renault-Nissan-Mitsubishi můžou plány na zachování značky ještě upravit/vylepšit.

Foto: Tomáš Kopečný

Zprávu o se setrvání automobilky v Evropě vítáme pozitivně, určité sortě lidí má totiž stále co nabídnout

V každém případě tuhle novinku vítáme s radostí. Přestože Mitsubishi nepatří k jedničkám na českém trhu, má co nabídnout a dokud máme svobodný výběr, je náš motoristický svět (byť teď trochu šílený) více méně v pořádku.

Chybělo by vám Mitsubishi, kdyby skončilo v Evropě?
Rozhodně ano!
76,4 %
Ani moc ne
11,5 %
Ať zůstanou, ale musí postavit nové Evo nebo Pajero
12,1 %
Celkem hlasovalo 2234 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám