Hlavní obsah

Malá, nebo velká auta, zásady bezpečné jízdy – Týden v Garáži

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážně potřebujeme velké kombíky, abychom v nich pak většinu času vozili jen vzduch, nebo by nám naopak stačila i skromnější auta? Mají u nás MPV pořád ještě šanci, nebo už i my jsme přišli na chuť módě SUV? Pojďme se tedy zeptat přímo vás: Čím rádi jezdí Češi?

Článek

Když jsme připravovali článek o šikovném mrňousovi jménem Hyundai Casper, tušili jsme, že se vám bude líbit. Přes své kapesní rozměry dokáže díky chytré variabilitě uvnitř vykouzlit nečekaně velký prostor pro posádku i její zavazadla, a dokonce se v něm i pohodlně vyspíte. Kdyby si ho Hyundai neschovával jen pro svůj domácí trh, mohl by se z něj v Česku stát prodejní hit…

Jsme totiž národ založený ryze prakticky, což je znát i na výběru auta. Vždyť prodejním statistikám z pohledu soukromých vlastníků dominuje Škoda Fabia a Octavia v prostorných verzích kombi a všeuměl Dacia Duster. Vždyť „co až povezu věci na chatu“ nebo „co kdybych potřeboval převézt ledničku“, že ano? I když to ve finále dopadá tak, že většinu času převážíte sem a tam jen vzduch…

Rozhoduje ale velikost, nebo praktičnost? Velká auta totiž nemusí být nakonec moc prostorná a malá auta zase umí překvapit svou variabilitou. Jaká auta tedy skutečně preferují Češi? Vybíráte podle co největšího objemu kufru? Nestačila by nám spíš menší auta a naučit se šikovněji balit na cesty? Nebo vážně potřebujeme velké pojízdné almary?

Foto: Dacia

Dacia Jogger je uvnitř obrovská a uveze až sedm pasažérů. V Česku z ni bude hit! Anebo ne…?

Než nám odpovíte, pojďme si v rychlosti připomenout to nejlepší čtení tohoto týdne. Dali jsme vám možnost přesvědčit se, jak dobře si pamatujete zásady bezpečné jízdy z autoškoly, svezli jsme se s nejlepšími závodními Škodovkami u příležitosti oslavy 120 let působení značky v motorsportu a připomněli si 20 let od startu prvního Čecha ve Formuli 1. Přinesli jsme vám souhrn těch nejlepších ojetin s automatem a cenovkou do 100 000 Kč, svezli jsme se ve 101 let starém autě bratrů Dodgeových a také v nejmodernějším elektromobilu od Volkswagenu. Na víkend tak máte dost zajímavého čtení.

Ale zpět k naší otázce – jaká auta preferujete? Musíte mít spíš větší kolosy, nebo si vystačíte s chytrými mrňousy? Potřebuje vaše rodinu SUV, nebo rovnou velké MPV? Podělte se s námi o své preference v anketě, případně nám napište svou zkušenost do diskuse.

Auto jaké velikosti preferujete?
Stačí mi mrňous
6 %
Čím větší, tím lepší
2,7 %
Nutně potřebuji kombi s velkým kufrem
29,6 %
Mám rád SUV všech velikostí
34,6 %
Musím mít rodinný autobus MPV
9,5 %
Na velikosti nezáleží, když je auto chytře navržené
17,6 %
Celkem hlasovalo 5680 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám