Hlavní obsah

Hyundai Casper je nečekaně praktický a variabilní mrňous

Foto: Hyundai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Pokud si myslíte, že v Evropě jezdíme ve zbytečně malých autech, situace v přelidněných centrech asijských metropolí je ještě daleko horší, a proto jsou jejich auta ještě menší. Jenže malé vnější rozměry nemusí být na překážku praktičnosti, když se vše chytře vymyslí – jak ukazuje nový malý Hyundai Casper.

Článek

Hyundai Bayon se 4 180 mm na délku patří spíše mezi ta menší auta na českém trhu, přesto dokáže překvapit svou prostorností, praktičností a variabilitou – klidně zastane roli rodinného auta pro mladé páry nebo odveze zásoby na chatu. Jenže i ten je proti další novince Hyundai postavou jako obr.

Roztomilý crossover Casper měří totiž na délku pouhých 3 595 mm, a je tak o 75 mm kratší než miniaturní nákupní taška i10, z něhož technicky vychází. Tomu odpovídá nabídka motorů stavící na litrovém tříválci v atmosférickém (75 k) nebo přeplňovaném provedení (100 k), ten však na rozhýbání tohohle mrňouse zcela postačuje.

Foto: Hyundai

Casper vypadá sympaticky a určitě s ním jde zažít spoustu zábavy

I přes své kapesní vnější rozměry ale Casper dokáže na svém 2,4metrovém rozvoru nabídnout až překvapivě prostorný a především nečekaně variabilní interiér. Zadní lavice je posuvná v rozsahu 160 mm – v zadní pozici se tak zde pohodlně usadí i dospělý, v přední pozici zase nabídne solidních 301 litrů zavazadelníku.

Foto: Hyundai

Zadní posuvná sedadla umí vykouzlit spoustu prostoru

Dalším šikovným trikem je sklopení předních sedadel – tedy nejen sedadla spolujezdce, ale také řidiče! Do kabiny se díky tomu vejdou předměty dlouhé až 2 059 mm, takže vmáčknout dovnitř nafukovací karimatku a v nouzi v autě přespat nebude žádný velký problém. A tenhle prcek si přímo říká o nějaké velké dobrodružství!

Jestli jste si už na tohle auto udělali zálusk, tak vás budeme muset zklamat. Hyundai Casper je totiž určený pouze pro domácí jihokorejský trh a s vývozem do Evropy se nepočítá. Ale nám to přijde jako velká škoda, protože tenhle roztomilý mrňous s překvapivě prostorným interiérem by mohl být prodejním hitem. Ale vy přece potřebujete velké auto, že…

Co říkáte na malá auta?
Takhle šikovný mrňous by se mi líbil
95 %
Prostě potřebuji kombík
5 %
Celkem hlasovalo 7098 čtenářů.

Reklama