Hlavní obsah

Líbil by se vám Peugeot 108 GTi či Renault Twingo RS?

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud nám něco poslední dobou chybí v automobilovém průmyslu, pak jsou to malá dostupná ostrá auta. Vždyť už i Mini je vlastně pořádný kus plechu a plastu. Očividně pak nejsme sami, protože talentovaní grafici vytvořili možnou podobu dvou ostrých minivozů.

Článek

Peugeot 106 GTI, Citroën AX GT, Renault Twingo RS, Volkswagen Lupo GTI. To byly opravdu miniaturní lehké krabičky s naostřeným točivým motorem pod kapotou, které dokázaly za rozumné peníze nabídnout mraky zábavy a dostupné rychlosti. Jenže taková auta nám buď vyrostla, zanikla, nebo začala být drahá, jako třeba Fiat 500 Abarth. Chtělo by to tedy opravdový návrat ostrých minivozů.

Zatím jediný, kdo se k něčemu podobnému má, je Renault, ale ten představí pouze GT variantu Twinga, což vyloženě sportovní vůz nebude. Volkswagen pak pod kapotu Upu napasoval přeplňovaný tříválec, ale rovněž se má jednat spíše o rychlejší než sportovní variantu. Pojďme se tedy alespoň ve světě virtuální reality podívat na to, jak by mohly vypadat dvě opravdu ostré motokáry, Peugeot 108 GTi a Renault Twingo RS. Oba přebírají hlavní designové prvky od větších sourozenců a oběma to náramně sekne! Škoda, že je to opravdu jen zbožné přání a ne reálné návrhy...

Reklama

Načítám