Hlavní obsah

Lada Niva Travel má české ceny. Levná není, schopná ano

Foto: Lada

Lada Niva Travel je v Česku. Schopný off-road startuje na 420 tisících včetně daně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dodávky vozidel k prodejcům má evropský trh už za sebou a nyní se naplno rozjíždí otevřený prodej modernizované Lady Nivy Travel, která svým designem až nápadně připomíná oblíbenou Toyotu RAV4. Pohled do českého ceníku napoví, že nepůjde o lacinou záležitost, nicméně to vozu neubírá na jeho terénních schopnostech.

Článek

Nová Lada Niva Travel už dorazila k vybraným evropským prodejcům a nyní začíná její otevřený prodej. Jak bývá u jednotlivých dovozů zvykem, každý vůz musí projít fyzickou modifikací a řádnou schvalovací procedurou, což se spolu s 21% daní z přidané hodnoty odrazí i na finální ceně produktu. V kostce řečeno – skutečně nelze relevantně porovnávat sériové modely pro ruský trh a upravené kusy pro Evropu.

Foto: Lada

Lada Niva Travel udělala pokrok i z hlediska bezpečnosti

Ruský off-road vybavený stálým pohonem 4x4, redukcí, mezinápravovou uzávěrkou a 80koňovou benzinovou sedmnáctistovkou přijíždí na český trh v pěti výbavových stupních, oblečený do osmi barevných odstínů.

Terénní schopnostiLada Niva Travel
Přední nájezdový úhel 35 stupňů
Přechodový úhel 35 stupňů
Zadní nájezdový úhel28 stupňů
Úhel bočního náklonu49 stupňů
Úhel stoupání49 stupňů
Brodivost 500 mm
Světlá výška220 mm

Základní výbava Classic stojí 420 000 Kč a v rámci výbavy nabídne například airbag řidiče, technologii nouzového volání ERA-Glonass, centrální zamykání, přední okna v elektrice, elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, diodová zadní světla nebo plnohodnotnou rezervu.

Varianta Comfort za 442 000 Kč přinese navíc zadní hlavové opěrky, loketní opěrku, vyhřívaná přední sedadla, klimatizaci a 15palcová litá kola. Výbava Comfort Off-road za necelých 460 000 Kč pak přidává integrované vyvýšené sací potrubí (takzvaný šnorchl), přední mlhovky, dálkové ovládaní centrálu, střešní nosiče, ochranné oplastování karoserie a 16palcové liťáky.

Foto: Lada

Nejvyšší výbavy nabídnou multimédia s mobilní konektivitou a vestavěnou navigací

Honosnější verze Luxe za téměř 480 000 Kč potěší spolujezdcovým airbagem, vyhřívaným čelním sklem, zatmavenými zadními okny, zadními parkovacími senzory, zadní parkovací kamerou s ostřikem a multimediálním systémem vybaveným navigací a mapovými podklady Evropy i Ruska. Vůz obouvá specifická 16palcová litá kola a jeho střechu zdobí hagusy.

Vrcholové provedení Luxe Off-road za téměř 483 000 Kč se opět honosí terénním paketem, navíc vylepšeným krytem rezervního kola, které je standardně umístěno na zadních dveřích.

Jak svěží terénní vůz z dálného Ruska jezdí, se dozvíme už brzy. Jako jedna z malá českých redakcí jsme obdrželi pozvánku na oficiální představení modelu, které bude zahrnovat rovněž testovací jízdy. Tak zůstaňte naladěni na naši garážnickou vlnu, brzy vám přineseme první dojmy.

Reklama

Související témata:
Načítám