Hlavní obsah

Kvůli hře Pokemon GO se stalo asi 150 000 dopravních nehod

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná vás minulý rok také chytla krátká, ale intenzivní mánie hry Pokemon GO, ve které jste pomocí svého telefonu a map chytali všechny Pokemony. Mnozí lidé to hráli i za jízdy, což občas skončilo nehodou.

Článek

Nevěnování se řízení je nejčastější příčinou dopravních nehod. Může za to údajně také hra Pokemon GO. Pokud ji neznáte, tak vězte, že jste měli pomocí telefonu chytat seriálové postavičky, a to přímo kolem vás. Viděli jste je na mapě. Mnozí lidé to však hráli i za jízdy a poté docházelo snadno k dopravním nehodám.

Foto: Archiv Garáž.cz

Podle americké studie mohou za nehody smartphony obecně, protože nabízejí řadu dalších aktivit a lidé pomocí nich zabíjejí nudu na cestách. V červnu 2016 se objevila hra Pokemon GO, která nabízela i různé záchytné body, takzvané Pokestopy, v okolí. Autoři studie zjistili, že v okolí Pokestopů narostl počet nehod o 26%! Jen v USA pak hraní této hry způsobilo okolo 145.000 dopravních nehod, přičemž určitě jich nemálo bylo i v Evropě. Zvýšil se i počet mrtvých, a to o 256 osob. 

Reklama

Načítám