Hlavní obsah

Kupte si nový Cadillac Allante! U dealera je od roku 1993.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cadillac Allante není u nás příliš známý, jedná se však o luxusní americký roadster z přelomu osmdesátých a devadesátých let, který měl být vlajkovou lodí značky. Prodeje však zůstaly za očekáváním, i přes unikátní produkci každého vozu, který se dělal částečně v USA a částečně v Itálii!

Článek

Cadillac Allante byl vážně unikát. Na rok 1986, kdy přišel do výroby, vypadal neskutečně moderně, měl digitální palubní desku a překypoval luxusem, ostatně jak se u vlajkové lodi značky sluší a patří. Příliš velký úspěch však mezi zákazníky nezískal.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nejraritnější na tomto voze je způsob výroby, základ vozu totiž letadlem putoval do Itálie, kde Pininfarina vytvořil karoserii. Z továrny San Giorgio pak vůz putoval ve speciálně upraveném Boeingu 747, který pobral až 56 karoserií, zpět do Detroitu, kde bylo Allante osazeno motorem a dokončeno. Na vše se můžete podívat v přiloženém videu.

Nyní si však můžete Allante, auto z doby, kdy bylo možné úplně vše, pořídit jako nové. Tento kus totiž stojí v showroomu od roku 1993, což byl poslední rok výroby vozu. Vůz stojí v Barrie, Ontario a stojí v přepočtu 1,5 milionu korun, což za sběratelský stroj není špatná částka.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud byste se chtěli s Allante projet, pak očekávejte, že vůz stojí na zkrácené platformě Eldorada, což znamená pohon předních kol a benzinové osmiválce o výkonu až 295 koní.

Reklama

Načítám