Hlavní obsah

Cadillac chce sesadit Teslu z trůnu. Chystá elektromobil

Foto: Cadillac

Koncept elektromobilu od značky Cadillac

Když v Americe řeknete elektromobil, první, co se tamním obyvatelům vybaví, je Tesla. Když ale řeknete luxusní limuzína nebo exkluzivní SUV, většina si vzpomene na Cadillac. Ovšem tato značka možná brzy sesadí Teslu z elektromobilního trůnu. Chystá totiž svůj první elektrický crossover.

Článek

Jakkoliv je Cadillac synonymem hlavně pro velká a luxusní auta, neznamená to, že nedrží krok s dobou. To potvrzují i jeho plány pro blízkou budoucnost, která má být ve znamení elektromobility. Ano, na fakt, že opravdu už brzy nejspíš zcela přijdeme o plnotučné V8, skvěle znějící V12 a jim podobné, se bohužel musíme připravit. Alespoň to si zjevně myslí americký koncern General Motors, který se rozhodl, že Teslu trochu přibrzdí v rozletu. Čím?

Foto: Cadillac

Koncept elektromobilu od značky Cadillac

Historicky prvním crossoverem, jehož pohon bude čistě jen na elektřinu. Cadillac už dokonce představil jeho koncept, který bude stát na zbrusu nové platformě BEV3. Pokud se děsíte nějakého futuristicky vyhlížejícího auta, můžete zůstat v klidu. Zákazníci na nějaké extravagantní tvary a designové kudrlinky moc neslyší, takže se Cadillac s designem držel hodně při zemi. A podle nás udělal dobře. Tvary auta jsou velmi elegantní a jednoduché. Celkem by nás bavilo, kdyby je Cadillac pro sériovou výrobu nijak výrazně neměnil.

A když už jsme u výroby. Té bychom se měli dočkat nejdříve v roce 2021. Koncept je předzvěstí toho, jakým směrem se bude Cadillac po tomto roce ubírat. V plánu má představení celkem 11 elektrických modelů, mezi kterými nebude chybět luxusní SUV ani  sportovní kupé. Už věříte, že tato elektrická nálož oblíbené americké automobilky by Tesle mohla drobet zatopit?

My rozhodně ano a Cadillacu držíme palce. I když nám ty jeho obrovské motory, po jejichž nastartování se průměrný český plat krčí v hodně temném koutku, budou chybět. Před pár měsíci jsme totiž vyzkoušeli osmiválcového drobečka v podobě Cadillac Escalade Platinum a moc nás to bavilo. Odkaz na podrobný test najdete výše.

Reklama

Načítám