Hlavní obsah

Kia Rio se postupně odhaluje a slibuje zajímavější tvary

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle jsou první obrázky zobrazující novou generaci korejského konkurenta Fabie, Kie Rio. Světovou premiéru bude mít vůz na autosalonu v Paříži, a to 29. září. Slibuje nejen působivější design, ale rovněž ostrou variantu GT.

Článek

První skici vypadají nadějně, co říkáte? Kia o vzhledu nového Ria říká, že "za pokrokovým designem exteriéru i interiéru modelu Rio stojí návrhářská studia v Německu a Kalifornii, která úzce spolupracovala s hlavním návrhářským centrem automobilky v korejském Namyangu". Kia Rio je celosvětově nejprodávanějším modelem tohoto korejského výrobce (v roce 2015 si na světových trzích našel více než 473 tisíc zákazníků). Rio nové generace ve specifikaci pro evropské trhy se začne vyrábět koncem roku 2016.

Pod kapotou pak můžeme čekat jak litrový tříválec s turbem, který již známe z Hyundaie i20, tak ještě silnější jednotky. Očekává se totiž příchod verze Rio GT s motorem o výkonu 150 až 180 koní. Mělo by se jednat o přeplňovanou šestnáctistovku T-GDI z Ceedu GT, jen naladěnou na nižší výkon.

Reklama

Načítám