Hlavní obsah

Jízda v noci a nejlepší ojetiny do 200 000 Kč – Týden v Garáži

Foto: Shutterstock/GUNDAM_Ai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řízení v hustém provozu při dnešním tempu a agresivitě některých řidičů je velmi náročné, ale tlak se o mnoho nesníží, ani když se v noci silnice vyprázdní – ve tmě se totiž může skrývat mnoho různých nebezpečí. Ale nebojte, máme pro vás rady, které vám tyto situace za volantem ulehčí.

Článek

Když slunce začne klouzat za obzor, podmínky viditelnosti se rapidně zhoršují. Světla valem ubývá a krajina se ponoří do tmy, ze silnice se stane spoře osvětlený tunel v temnotě, v níž díky kuželům světel vidíte jen pár desítek, s trochou štěstí jednotky stovek metrů před sebe. Pod rouškou tmy se může ukrývat jakékoliv nebezpečí – zvíře přebíhající silnici, špatně viditelní chodci či cyklisté, nebo třeba neosvětlené zaparkované auto, do toho vás každou chvíli oslňují světla protijedoucích vozů…

Foto: Shutterstock / Vladimir Badaev

Výkonné světlomety vám jízdu v noci usnadní, ale pořád se ve tmě může skrývat celá řada nebezpečí

Není divu, že více než třetina českých řidičů nesnáší jízdu v noci, je to v mnoha ohledech ještě náročnější řidičská výzva než jízdy v husté dopravě přes den. Proto jsme pro vás připravili soubor 10 základních rad, které vám pomohou jezdit za tmy bezpečněji a dodají vám za volantem potřebný klid.

Pojďme si také připomenout ty nejlepší články uplynulého týdne, které byste neměli přehlédnout: Prošli jsme si základní typy obytných aut a karavanů, prověřili jejich bezpečnost a připomněli, že jejich výroba má v ČR velkou tradici už od dob karosárny Sodomka. Také jsme zavzpomínali na pokrokové Aero Minor II a podívali se na online dražbu motocyklů Jawa. Otestovali jsme luxusní Volvo S90, ve kterém se budete cítit jako doma v obýváku, poprvé jsme se svezli na zběsilé Suzuki Hayabusa a vyzkoušeli si ojetý Abarth 500, čtyřkolovou hračku pro dospělé. A nesmíme zapomenout na seznam sedmi nejlepších ojetin do 200 000 Kč!

Ale zpět k řízení v noci – jak se cítíte za volantem vy, když padne tma? Zvládáte to s jistotou, nebo se už těšíte, až budete doma? Odpovězte nám v anketě nebo napište příspěvek do diskuse!

Jezdíte rádi v noci?
Ano, je malý provoz
20 %
Nedělá mi to problém, ale nevyhledávám to
45,5 %
Spíš ne, necítím se v noci komfortně
32,3 %
Nikdy
2,2 %
Celkem hlasovalo 26792 čtenářů.

Reklama

Načítám