Hlavní obsah

Jízda na spotřebu a rozbor dopravních nehod – Týden v Garáži

Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny paliva už zase rostou až do nebe, dává tedy smysl jím šetřit, abyste peníze nevyhazovali zbytečně z okna. Nemusíte si kvůli tomu kupovat úspornější auto, spotřebu totiž nejvíc ovlivňuje jízdní styl – a my vám povíme jak řídit, abyste nebyli u pumpy štamgasti!

Článek

Věděli jsme, že téma jízdy na spotřebu rozpoutá mezi našimi čtenáři diskusi, ale nečekali jsme, že až takovou! Výsledky naší ankety překvapily i nás, zhruba čtvrtina českých řidičů spotřebu auta při jízdě příliš neřeší, ale téměř tři čtvrtiny se ji snaží aktivně snižovat!

Právě proto měl náš článek s jednoduchými zásadami šetrné jízdy takový čtenářský úspěch. Asi vám neprozradíme žádné tajemství, že základem je plynulá jízda a předvídání, což je přesně to, o co se většina z vás za volantem snaží (pouze necelá dvě procenta čtenářů přiznalo, že šetří za každou cenu). Pokud se však chcete dovzdělat, přečtěte si naše další šikovné tipy, jak byste mohli svou jízdu zefektivnit.

A taky si zkontrolujte, že jste neminuli další úspěšné články tohoto týdne: Poradili jsme vám, zda potřebujete řidičák na motorová kola a koloběžky, komplexně jsme rozebrali dopravní nehody, informovali jsme vás o nejlacinějším elektromobilu na trhu a projeli jsme nový Hyundai Tucson, velkou motorku BMW R18 a ojetou Škodu Fabia pro nenáročné motoristy. Pokud se také těšíte na čtvrtou Fabii, máme pro vás její nové skici!

A nyní zpět k anketě: Pokud jste ještě nehlasovali, jak to máte vy – řešíte spotřebu, nebo jezdíte, co to dá? Klikejte v anketě nebo nám napište váš názor do diskuse.

Jezdíte na spotřebu?
Šetřím za každou cenu
2,2 %
Snažím se o plynulost a efektivitu
74,5 %
Spotřebu moc neřeším
18 %
Kašlu na spotřebu, jezdím s cihlou na plynu
5,3 %
Celkem hlasovalo 32721 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám