Hlavní obsah

Jeep Renegade brzdí tak, až se staví na přední! (video)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako malí kluci jsme často snili o tom, že budeme s autem brzdit tak, až se budou zadní kola zvedat do vzduchu, jako v nějakém komiksu. Světe div se, dnes to můžeme i doopravdy zažít, a to s Jeepem Renegade. Jako dospělí z toho však máme spíše obavy.

Článek

Dnešní auta jsou téměř dokonalými výrobky, u kterých je myšleno opravdu na vše. Stále se však stává, že inženýrům občas "něco" unikne, občas něco nedotáhnou do zdárného konce. Nedávno podobná věc postihla Jeep Renegade a jde vpravdě o kuriózní záležitost. Španělští novináři zjistili, že když začali ostře brzdit z dálniční rychlosti zhruba 135 km/h, vůz se stavěl na přední a záď vlála ve vzduchu. Jednalo se o naftový Renegade s pohonem předních kol a při opakovaných testech se podobná věc stávala i v nižších rychlostech. Španělé tedy neváhali kontaktovat výrobce se svými závěry a ten řekl, že se jedná o vadu konkrétního kusu. Případ uzavřen.

Jenže nyní se stejným novinářům dostal do ruky další Renegade, tentokrát čtyřkolka s naftovým dvoulitrem. Světe div se, při ostrém brzdění vůz opět šel na přední kola! A nebyli jediní, podobné chování zaznamenali kupříkladu rovněž Italové.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tohle zjevně není jediná situace, při které budete mít zadní kola ve vzduchu. Renegade je umí vykopnout nahoru i při ostrém brždění na silnici!

Celou situaci popsal rovněž Pablo Gonzales, který jako první nestandardní chování auta zaznamenal. Ten řekl, že při ostrém brzdění se příď ponořila, což je však očekávatelné. Auto však pokračovalo v tomto pohybu a najednou horizont zmizel a Pablo viděl pouze asfalt před sebou. Cítil, že zadní kola jsou ve vzduchu a překvapilo ho, že necítil žádnou ránu když auto padalo zpátky na všechna čtyři. Jak to vše vypadalo, se můžete podívat na přiloženém videu. Automobilka prý Renegady po prvotním nálezu Gonzalese také testovala, ale žádné nestandardní chování nezaznamenala.

Reklama

Načítám