Hlavní obsah

Hypersportovní McLaren P1 teď můžete mít jen za 1 000 Kč

Foto: Archiv Garáž.cz

Pomalu, ale jistě se nám blíží Vánoce, a tak je potřeba začít přemýšlet nad dárkama. Jeden připravila i automobilka McLaren. Ti, kteří nemají na reálný hypersport P1, si teď mohou koupit jeho dětskou miniaturu.

Článek

Výrobce supersportovních strojů si chce pěstovat své majitele od těch nejmenších. I proto zkompletoval svoji řadu hypersportovního P1, kterou doplnil o malé odstrkovadlo. Všechno to začalo reálným autem, které bylo vyrobeno v limitované edici a stálo několik desítek milionů korun. Jeho majitelům, ale také ostatním automobilovým nadšencům, kteří neměli v kapse okolo 1 000 000 euro, připravilo kovový modýlek P1 v měřítku 1:8 od společnosti Amalgan. McLaren má k dispozici ještě jeden stroj s podobou P1, který stojí mezi reálným strojem a novým malým odstrkovadlem.

Jde o zmenšeninu pro děti s elektrickým pohonem. Tahle malá P1 dokáže jet rychlostí až 5 km/h, má stejnou žlutou barvu Yellow Volcano jako reálný hypersport a přijde vás na více než 6 000 Kč. I když by se dalo říct, že nejmenší modýlek bude nejlevnější, tak opak je pravdou. Nejmenší P1 v poměru 1:8 je špičkovým modýlkem od společnosti Amalgan, má také otevírací dveře a výsuvným zadním spojlerem. Tenhle špičkový model vás v přepočtu přijde na více než 160 000 Kč. Je to ale pořád nic, proti reálnému hypersportu P1, jehož cena se vyšplahala ke dvěma milionům dolarů. Tedy v současné době dáte za McLaren P1 přes 50 milionů korun.

Reklama

Načítám