Hlavní obsah

Ford Mustang dokonale vyřezaný ze dřeva. Uměli byste totéž?

Foto: Woodworking Art

Automobilové sny jsou dosažitelnější, než si myslíte. Někdy stačí mrknout do zapadlé stodoly, jindy si musíte jen koupit tiket do loterie a v některých případech stačí vzít pár dřevěných prken, vyhrnout si rukávy a pustit se do práce. Na konci z toho může být takhle nádherný Ford Mustang.

Článek

Obdivujeme práci mistrů svého řemesla – designérů zhmotňujících sny, konstruktérů vymýšlejících geniální řešení, motorářů vdechujících strojům život a karosářům, kteří dokážou dát bezduchému plechu umělecké tvary. Je to balzám na duši pozorovat jejich zručnost a um, se kterou prakticky z ničeho vytvářejí úžasné předměty touhy. Je to zázrak!

Stejně zázračně působí výroba auta ze dřeva, jako tomu je v případě tohoto klasického Fordu Mustang ve verzi Shelby GT500. Když rovné prkno dostane základní tvary karoserie, když se díly spojí do celku a usednou na kola s imitací litých disků a drážkovaných pneumatik a když vznikají ohromující detaily jako maska chladiče, boční výfuky, nádherný interiér nebo funkční víčko nádrže. Krásně se na to dívá…

A ještě krásnější to musela být práce – pokud ovládáte nástroje na práci se dřevem tak mistrně jako člověk stojící za YouTube kanálem Wodworking Art. Ostatně zkušeností už má požehnaně, ze dřeva vyráběl třeba pick-up Toyota Hilux, SUV Audi Q8, hypersport Bugatti Chiron, americkou prezidentskou limuzínu Cadillac, monopost Ferrari F1 a mnoho dalších v naprosto neuvěřitelném detailu.

Foto: Woodworking Art

Klasický Ford Mustang vypadá svůdně i vyřezaný ze dřeva

Smekáme! A smekáme před každým, kdo má šikovné ruce – ať už pracuje s tužkou nebo štětcem, šroubovákem nebo klíčem, kladivem na plech nebo dlátem na dřevo. Je dobře, že kouzlo manuální práce a řemeslná zručnost ještě nevymřela.

Jste i vy manuálně zruční? Ukažte nám, co jste vyrobili, opravili, nakreslili – pošlete nám své výtvory na redakční e-mail redakce@garaz.cz, ty nejlepší rádi zveřejníme.

Reklama

Načítám