Hlavní obsah

Elektrická Škoda Enyaq iV a pivní Čezeta – Týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nekonečném čekání jsme se konečně poprvé svezli s novou elektrickou Škodou Enyaq iV a vážně nás moc příjemně překvapilo, jak je povedená. Dokonce i ze srovnání s přímým konkurentem od Volkswagenu vyšla přinejmenším jako rovnocenný soupeř, v mnoha ohledech ho však dokonce předčí.

Článek

Automobilka Škoda otevírá zcela novou etapu své existence – etapu elektromobility. Elektrický crossover Enyaq iV má všem ukázat, že se elektřiny nemusí bát. Moderní elektromobil je podobně použitelný jako auto s konvenčním motorem, ale o mnoho příjemněji se řídí a přináší i pár dalších výhod.

Škoda cítila tíhu odpovědnosti, a tak si na Enyaqu dala evidentně velice záležet, výsledkem je propracovaný vůz, který je radost řídit a je radost s ním žít. Jeho kvality jsou tak vysoké, že se snadno může poměřovat s Volkswagenem ID.4, svým koncernovým sourozencem a zároveň přímým soupeřem.

Foto: Garáž.cz

Tihle dva sourozenci jdou přímo proti sobě

Škoda pojala svůj vůz trochu konzervativněji, Volkswagen naopak sebral odvahu a šel do toho naplno, technicky, parametricky, prostorově a jízdně jsou si však obě auta velice podobná, dokonce ani jejich ceny nejsou příliš odlišné. Proto se nabízí otázka, které byste si zvolili vy – a vaše reakce byla naprosto jednoznačná.

Než se však podíváme na výsledky naší ankety, hoďme okem na nejúspěšnější články uplynulého týdne. Hodně se vám líbil cestopis dobrodruhů se Subaru, kteří objeli celý svět, také vás bavily přezdívky a zlidovělé názvy známých automobilů, zaujal vás test ojetiny do 100 000 Kč v podobě osvědčeného Citorënu Xantia a zvědaví jste byli i na to, jak správně umýt auto od zimních plískanic. Taky byste neměli minout speciálně upravenou Čezetu v pivním stylu, skvělý rozhovor s designéry Škoda a naši povedenou aprílovou taškařici s oživením Velorexu, ta vás určitě přiměje alespoň k úsměvu v této těžké době. Tak příjemné čtení!

A nyní zpět k naší otázce: Líbí se vám víc Škoda Enyaq iV, nebo Volkswagen ID.4? Výsledek se vlastně dal čekat, vždyť Češi na svou Škodovku nedají dopustit. Ale že Enyaq poráží ID.4 není jen tím – ono je to prostě opravdu povedené auto. Vážně! Jděte se svézt a pak nám napište, jestli jsme vám kecali…

Kterému elektrickému SUV byste dali přednost?
Škoda Enyaq iV
74,2 %
Volkswagen ID.4
14,1 %
Váhám, nejdřív se musím s oběma svézt
11,7 %
Celkem hlasovalo 6822 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám