Hlavní obsah

Diesely v USA? Pro Mercedes jsou mrtvé.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jistě, diesely nebyly v USA nikdy populární, přesto se tam ale prodávaly a dokonce nyní je po nich v některých pick-upech a offroadech poptávka. Pro Mercedes je to však již mrtvý trh, jedinou novinkou je nový diesel ve Sprinteru.

Článek

Evropan má zafixováno, že američané jezdí rozežranými benzinovými koráby a neumějí s manuálem. Nicméně ne vždy je to pravda - manuál se tam u některých aut prodává a část zákazníků miluje diesely, ostatně nyní se začínají hojně rozšiřovat v pick-upech a takovýto motor dostane i nová generace Wrangleru. Dokonce existuje speciální skupina amerických fanoušků aut, pro které je svatým grálem hnědé kombi s manuálem a dieselem. Holt chtějí to, co nemají.

Nicméně Mercedes má v otázce dieselů v USA jasno. Ačkoliv se tam v minulosti prodávalo kupříkladu i naftové éčko, v budoucnu se počítá pouze se Sprinterem. Jiný diesel nebude a i tato dodávka dostane elektrickou verzi, která by mohla úsporný diesel v budoucnu nahradit. Proč už diesely nepokračují? Za všechno mohou jak emisní skandály, tak přísnější testy. Jednoduše se to nevyplatí a naftová auta by pak byla zbytečně drahá. 

V USA tomu zcela rozumíme, přeci jen ceny paliv jsou tam na jiné úrovni, než u nás.

Reklama

Načítám