Hlavní obsah

Děti v dobovém oblečení závodily v malých šlapacích autech

Foto: Vaderklap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilové závody nejsou pro každého. Musíte být odvážní, silní, mít pevné nervy a skvěle fungující tým za sebou. O ideálně nastaveném autě ani nemluvíme. Mysleli byste si, že dětské závody to mají jinak? Ukážeme vám, jak moc jste se mýlili. Ti prckové si nic nedají zadarmo, a to i přesto, že jedou jen ve šlapacích autech.

Článek

Anglický Goodwood v hrabství Sussex je známý svým každoročním Festivalem rychlosti. Ten je spojený s báječným závodem do vrchu a přehlídkou novějších i starších automobilů. Jenže toto místo hostí ještě jednu akci vždy začátkem září: Revival na tradičním okruhu. Závodní trať má 9 zatáček a představují se na ní klasická auta a veterány v plném tempu, žádné jízdy pravidelnosti, kdepak! Každý z účastníků má svého závodního plechového miláčka v naprosto dokonalém stavu, ovšem sem tam o něj přijde, protože kořením klání bývají pořádné rány. Určitě Jde o jednu z těch automobilových (ale i motocyklových) akcí, kterých by se každý motoristický fanoušek měl alespoň jednou za život zúčastnit.

Krom výše zmíněného máme ještě jeden důvod, proč se do Goodwoodu podívat. Možná budete překvapeni, ale tím důvodem jsou děti. Už od roku 2012 se zde v rámci Revivalu koná naprosto dokonalý závod ve šlapacích autech s názvem Settrington Cup. Nečekejte nějaké upištěné prcky v moderních strojích poháněných lidskou silou. Tyto závody, byť se jich účastní dětičky školního věku, všichni berou velmi vážně!

V prvé řadě je nutné říct, že každé dítě, které chce v tomto poháru startovat, může být pouze ve věku mezi 6 a 9 lety. Stylové dobové oblečení je taktéž povinností, auta jsou vždy věrnými kopiemi některého z historických vozů, samozřejmě britských. Stejně jako u dospělých pilotů, i za těmi malými stojí sehraný tým. Jen v tomto případě jde především o stejně nadšené rodiče. To ale na vážnosti celé akce nic nemění.

Závod startuje stejně jako kdysi dávno Le Mans, což znamená, že prckové musí ke svým strojům doběhnout. No, vzhledem k nízkému věku je i tohle pro některé problém. Ale je to krásná podívaná! Do cíle to mají „jen“ 100 metrů, ale nedarují si ani centimetr. Uznejte sami, že tohle prostě nemá jedinou chybu. Všichni ti malí závodníci jsou prostě skvělí!

Reklama

Související témata:
Načítám