Hlavní obsah

Deset nejlepších dárků pro nadšené motoristy

Foto: Shutterstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce by zvlášť letos měly být o příjemném a klidném čase s našimi nejbližšími, ale pokud máte v rodinném kruhu nebo mezi přáteli nadšeného motoristu, určitě mu budete chtít udělat radost nějakým dárkem. Proto jsme pro vás připravili 10 tipů na dárky zahrnujících milé drobnosti i nezapomenutelné zážitky.

Článek

Rok 2020 byl k nám všem hodně nelítostný a připravil nás o mnoho, dokonce i o tu poslední životní jistotu, o zlatý grál mezi dárky pro motoristy: dálniční známku. S přechodem k digitální verzi už její nákup a předání není tak snadné, jako bývalo. Ale nebojte, máme pro vás dalších 10 tipů na dárky, které udělají radost každému motoristovi. Tipy na dárky pro nemotoristy najdete na Proženy.cz.

Multimediální monitor

Jak zabavit děti na zadních sedadlech a zastavit tak přísun dotazů „už tam budém?“ je otázka, kterou si rodiče-motoristé pokládají už desetiletí. Velmi účinným řešením je multimediální monitor na opěrku předního sedadla, na kterém lze pustit pohádku nebo třeba oblíbený seriál.

Foto: Auto Kelly

Foto: Auto Kelly

Dotykový multimediální monitor za 2 899 Kč udělá radost především vašim dětem, ale nakonec i vám. Snadno jej umístíte za opěrku předního sedadla a připojíte SD kartu nebo mobil. Přehrávání pohádek může začít a s ním i ničím nerušená jízda.

Triko s automobilovou tématikou

Jak dát svou příslušnost k „benzinovým hlavám“ lépe najevo než skrze oblečení – ideálně pak to, které je vidět nejlépe. Spoďáry nebo ponožky s automobilovým tématem jsou bezesporu fajn, ale takové triko je ještě lepší. Možností je nepřeberná spousta. Svá trika dělají samotné automobilky, ale existuje i spousta trik s tématem historických závodů či závodníků nebo prostě trika satirická.

Foto: Racelife.cz

Tričko s tématem závodního týmu Porsche Kremer vyjde u Racelife na 990 Kč

Kniha Tatra kolem světa

Původní expedice speciální Tatry 815 se stala legendou, i když o jejích cestách po všech koutech planety země vlastně nakonec do světa moc informací neproniklo. Naštěstí to můžete napravit nejen s dvoudílným filmem „S Tatrou kolem světa“ (dostupným například na streamovací službě Aerovod), ale i s knihou napsanou přímým účastníkem expedice Stanislavem Synkem. Povinné čtení pro všechny dobrodruhy!

Foto: Tatra kolem světa

Kniha Tatra kolem světa – 60 let cestovatelských zkušeností stojí v knihkupectví přibližně 359 korun

Model auta

Zapomenout nesmíme ani na „krále vitrín“, tedy modely automobilů, dostupné v nejrůznějších měřítkách. V téhle kategorii je z čeho vybírat. Můžete sáhnout po malém angličáku v měřítku 1:64, ale i po velkých, s úzkostlivou přesností vyrobených maketách, které jsou na fotce k nerozeznání od pravého vozu. Mimochodem pro ty „lepší“ automobilové modely existuje i silný sekundární trh, takže mnoho z nich lze brát jako investici.

Foto: CMR

Model závodního vozu Mazda 787B z roku 1991 v měřítku 1:18 od výrobce CMR zakoupíte za 1 990 Kč

LEGO stavebnice

Stavebnice LEGO je skvělým dárkem pro nadšené stavitele každého věku a nás, motoristy, těší hlavně rostoucí rodina modelů aut – Bugatti Chiron, Land Rover Defender, Lamborghini Sián nebo sanitka Krotitelů duchů… a samozřejmě legendární Ford Mustang v nadupané verzi Shelby, kterou snadno můžete upravit pro použití na dragsterových závodech. Co víc si přát…?

Foto: Lego

Mustang od Lego Creator má dvě podoby – buď klasickou, nebo jako závodní „hot rod“. Cena činí 2 899 Kč

Vyhřívaný podsedák

Zima se pomalu hlásí o slovo a první kilometry ve vymrzlém autě patří k těm nejotravnějším věcem na zimních cestách. Skvělým řešením jsou vyhřívané sedačky, jenže co dělat, když jimi auto není vybavené z továrny? Stačí pořídit vyhřívané podsedáky a situace je zachráněna! Věřte, že s nimi půjde ta otravná zima přežít daleko příjemněji…

Foto: Compass

Vyhřívaný podsedák značky Compass koupíte kolem 500 Kč

Sada obalů na pneumatiky

Uchování pneumatik mimo sezonu je důležité pro jejich životnost – dobře uložené pneumatiky s ochranným obalem nenavlhnou a neztvrdnou tak rychle. Navíc je pohodlněji poskládáte do garáže a při manipulaci s nimi se nezašpiníte. Perfektní volba!

Foto: Compass

Praktická sada čtyř obalů Compass na pneumatiky vychází na 299 Kč

RC auto

Možnosti pořízení auta na dálkové ovládání jsou dalekosáhlé. Můžete vybírat mezi hračkami nebo se ponořit do komplexního světa funkční modelařiny a opatřit si třeba i terénní závodní bugy se spalovacím motorem, jedoucím na palivo s nitrometanem. Vlastně se jedná o jednu z nejlevnějších cest k automobilovému závodění. Rozdílem je, že nesedíte v autě, ale koukáte na něj z venku.

Foto: Kyosho

Závodní model Kyosho MP9 se spalovacím motorem a veškerým potřebným příslušenstvím koupíte od 14 000 Kč

Kurz defenzivní jízdy

Náročné zimní podmínky na silnicích jsou velkou zkouškou řidičských schopností. Nejlepší tedy je připravit se pod dohledem odborníka, který vás naučí správné základy defenzivní jízdy a připraví vás na možné nástrahy, které na vás mohou čekat.

Foto: Honza Červenka

Celodenní kurz defenzivní jízdy s naším redakčním kolegou Honzou Červenkou vyjde na 6 900 Kč

Závodní auto

Zapomeňte na krátká svezení v supersportech na letištní ranveji, svézt se ve skutečném závodním autě po opravdovém závodním okruhu je daleko silnější zážitek. I když jde „jen o Octavii“, očesaný závodní vůz vám dodá mnohem intenzivnější řidičské dojmy a závodní okruh prověří vaše řidičské schopnosti. Na tenhle zážitek se prostě nedá zapomenout!

Foto: Autodrom Most

Zážitkovou jízdu v závodním speciálu Octavia RS III Cup můžete koupit u Autodromu Most za 4 410 Kč

Hodinky

Připomeňte si slavnou závodní historii pokaždé, když budete chtít vědět, kolik je. Hodinky jsou perfektním doplňkem, a když se spojí slavná automobilová značka s výrobcem kvalitních hodinek, vznikají opravdu pěkné kousky.

Foto: Omologato

Hodinky Racing Chrono 24 v barvách Martini Racing od značky Omologato stojí 9 990 Kč

Redakce Garáž.cz vám přeje krásné svátky plné klidu a rodinné pohody!

Reklama

Související témata:
Načítám