Hlavní obsah

Postavte si sanitku Krotitelů duchů. Zvládnete to, je z Lega

Foto: Lego

Pravděpodobně jeden z nejrealističtějších modelů od Lega

Všichni, kdo koukali na seriály jako Zmije nebo Knight Rider, kdo milovali filmy jako Bouřlivé dny, 60 sekund Taxi či Bullittův případ, tak určitě hltali i film Krotitelé duchů. Právě teď vyrobilo Lego fantastickou a věrnou stavebnici jejich sanitky. Má 2 352 dílků a na její stavbu v domácích podmínkách nepotřebujete ani garáž ani dobře vybavenou dílnu.

Článek

Těšili jsme se na pokračování Jamese Bonda, na další díl Rychle a zběsile, na nový Top Gun, ale taky na film Krotitelé Duchů – Odkaz. Místo toho jsme mohli tak maximálně koukat doma na televizi na původní kousky a na většinu premiér si budeme muset počkat na příští rok.

Jedna zajímavá novinka nám to čekání ale zkrátí. Týká se to minimálně fanoušků filmu Krotitelé duchů, kteří mohou strávit hned několik dlouhých večerů skládáním sanitky z kultovního snímku.

Lego to v tomto případě dotáhlo k dokonalosti. Zatímco třeba v případě Aston Martinu DB5 vypadá postavený model tak nějak zvláštně a třeba model Chironu lze snad dokonce považovat za zklamání, tak třeba Defender se jim povedl a stejně zdařilá se alespoň podle fotografií a videa zdá být i stavebnice sanitky Cadillac Miller-Meteor s označením Ecto-1.

Duchařský speciál Ecto-1 od Lega má 2 352 dílků a na jeho návrhu i výrobě si dal výrobce opravdu záležet. Model jako takový je dlouhý 47 centimetrů a je plný detailů, které fanoušky filmu spolehlivě potěší. Ikonická sanitka Cadillac Miller-Meteor z roku 1959 má věrohodné čisté tvary, všimněte si těch předních blatníků, zadních ploutviček nebo třeba spodků dveří. Dáváme deset bodů z deseti.

A to jsme se ještě nedostali k vybavení na chytání duchů, které je na autě navěšeno. Nikdy se už asi nedozvíme, k čemu to všechno mělo sloužit, ale rozhodně to ve filmu vypadalo dobře a stejně dobře to vypadá i na tom modelu. Ostatně samo Lego tvrdí, že Ecto-1 je zatím jeho nejdetailnějším dílem.

Vůz má samozřejmě otevírací dveře, funkční řízení, výsuvné zadní sedadlo střelce, radary na střeše a vysouvací lapače duchů. Všechno vychází z auta, které se objeví v novém filmu, a Mike Psiaki, který má u Lega na starosti design, při představení nového modelu trochu tajemně řekl, že stavebnice je plná autentických prvků a skrytých dílů, které objevíte při samotném sestavení modelu. Jo, tohle nás zajímá!

Stavebnice Lego v této velikosti nebývají levné, podobný model Land Rover Defender stojí v Česku okolo čtyř tisíc korun a vůz z Krotitelů duchů bude stát podle všeho stejně. Nový film nakonec dorazí do kin až 11. června 2021, ale stavebnici od Lega byste si podle všeho mohli objednat ještě před Vánocemi.

Reklama

Související témata:
Načítám