Hlavní obsah

Co bychom přáli všem řidičům v roce 2020

Foto: Subaru

Subaru Snow Days ve Finsku

Vánoce jsou časem splněných přání, a protože jsme si už Ježíškovi napsali o Ferrari v garáži, nekonečnou tankovací kartu a kamion nových pneumatik, zkusíme to tentokrát pojmout méně sobecky – sepsali jsme, co bychom přáli v příštím roce všem řidičům. Teď už nezbývá než si držet palce, ať se to splní…

Článek

Dominik Valášek

Z těch přízemnějších věcí je to jasné. Přeji vám (a tedy vlastně nám) všem hezké silnice. Ať se z rozkopaných hlavních tahů nestávají vysmívané expozice stavební techniky, a ať je i ta nejzapomenutější vlásenka v lesích hladká a přináší radost každému, kdo na ní zabloudí - ať už záměrně při cestě na chalupu, nebo jen tak při víkendové projížďce.

A tím se dostávám k druhému bodu. Přeji vám všem, aby vás bavilo řízení tak, jak baví nás v redakci. Ať vám každá svižně projetá zatáčka vykouzlí úsměv na tváři, ať radostně dáváte meziplyn při každém podřazení a ať si vždy kupujete taková auta, se kterými se samotná cesta stane cílem. Pak taky samozřejmě ať vás ta auta nezlobí, a ať si je užíváte sice naplno, ale pořád v bezpečí a bez nehod. No a pokud je to auto náhodou motorka, tak vám přeji ještě intenzivnější zážitky, ale o to větší bezpečí.

Foto: Jakub Deml

Paradoxně auto, jehož řízení budete milovat, nemusí být silné ani rychlé

Jan Červenka

Přeji vám všem alespoň jeden splněný sen. Vždycky říkám, že „Život je krátkej“. Neodkládejte nákup vysněného auta ani vytoužený roadtrip. Nejspíš se to nikdy nebude hodit a vždy bude něco důležitějšího na pořízení. Na všechna svoje vysněná auta jsem si půjčil a užíval si je i s vědomím toho, že je budu muset třeba prodat. A několikrát se mi to i stalo. Ale nelituji, protože jsem je vlastnil, prožil a ten sen si splnil. A podobné to bylo i s tím cestováním. Vzpomínky, to je něco, co vám nikdo nikdy nevezme.

A přeji vám taky, ať jste lepšími řidiči. Poslední dva roky se hodně věnuji bezpečnosti a učím lidi jezdit nejen na okruhu, ale i v běžném provozu. A někdy jsem opravdu překvapený, jaké zlozvyky a neznalost někteří řidiči mají. Takže... Buďte lepšími řidiči. A lepšími myslím nejen to, že se naučíte lépe řídit, ale že se k ostatním budete chovat na silnici tak, jako byste si to přáli vy od nich. 

Jan Majurník

Vážení čtenáři, konec roku bývá zpravidla doprovázen bilancováním a plánováním změn k lepším zítřkům. Jsou věci, které se ovlivnit nedají, například hlad policistů v civilních autech po pár stovkách z vaší peněženky, ale mnoho aspektů můžeme řídit svými činy. Nehoda není náhoda, proto buďte všichni prosím obezřetní a předvídejte, jelikož se tato potenciální bezpečnostní rizika týkají každého účastníka silničního provozu. Ono někdy stačí jen ubrat plyn a nastřádaný adrenalin vypustit někde na závodním okruhu. Takže vám přeji prázdné bodové konto, odolné tlumiče na ty naše tankodromy, pevné zdraví, nekorodující plechy a vždy buďte koly dolů.

Foto: Jakub Misík

I když máte silné auto, nechte si blbnutí raději na okruh. Na veřejných silnicích bychom rádi viděli více klidu, míru a méně tajných četníků s radarem

Petr Jeřábek

Úspěch, peníze, úžasná auta - to vše je nám k ničemu, když chybí zdraví i radost ze života. Proto přeji právě všem pevné zdraví, životní optimismus a radost, klidně i z každodenních maličkostí. Zahoďte předsudky i různé obavy a neváhejte jít za svým snem. Pořiďte si klidně nepraktické, staré a nepohodlné auto, které voní benzinem. Při poslechu jeho motoru zapomenete totiž zapínat rádio, nebudou vás otravovat reklamy ani rušit telefonáty z práce po handsfree. Neřešte co si o vás budou myslet kamarádi s chytrým telefonem neustále před očima. Užívejte si opravdické řízení každý den, budete se cítit lépe, práce vám půjde dobře od ruky a život přestane být jen nudným stereotypem. S úsměvem jde všechno líp.

Foto: Petr Krab Jeřábek

Automobilový youngtimer a krásná silnice. Tady se tvoří zážitky a vzpomínky, které vám už nikdy nikdo nesebere

Martin Jánský

Přál bych nám všem, aby na silnici ubylo spěchu, stresu a agrese. Dnešní hustý provoz je už tak náročný, abychom ho ještě komplikovali vybíjením si svého vzteku na jiných. Zkuste nechat ego doma, povolte trochu nohu na plynu, a kromě sebe myslete i na ostatní účastníky provozu – těch uspořených pár minut vážně nestojí za riziko, které kvůli nim podstupujete a kterému vystavujete ostatní. Zkuste být shovívaví, trpěliví a ohleduplní. Všem se nám pak bude lépe a radostněji řídit a zvýší se šance, že z našich cest dorazíme domů v pořádku.

Redakce Garáže vám přeje úspěšný rok 2020, hodně kilometrů bez nehody, bez stresu a s úsměvem na tváři. Děkujeme vám za přízeň a těšíme se, že se s vámi budeme potkávat i po celý nadcházející rok.

Reklama

Související témata:
Vánoční přání
Načítám