Hlavní obsah

Čínská ofenzíva, elektromobily a motorky – Týden v Garáži

Foto: Jan Čejchan ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je poslední víkend letošního září a my vám opět přinášíme souhrn toho nejzajímavější a nejdůležitějšího z uplynulého týdne – jedna ze tří největších čínských automobilek vstupuje na český trh, „naše“ dlouhodobě testovaná Jawa prošla nezvyklým testem a vyzkoušeli jsme nový elektromobil Hyundai, kterým značka mění pravidla hry.

Článek

Čínský automobilový průmysl se v posledních letech výrazně rozrůstá a v uplynulém týdnu se na českém trhu objevila nová značka se silným jménem ve světě, ale u nás ji zná pouze málokdo. Automobilka Dongfeng je jedním ze tří největších výrobců automobilů v Číně a na náš trh zatím vstupuje s trojicí modelů Glory 580, Fengon 5 a Seres 3, s nimiž se můžete seznámit v naší reportáži.

U nových aut ještě chvíli zůstaneme, protože jsme pro vás otestovali nový a velmi důležitý elektromobil Hyundai Ioniq 5, díky němuž tato jihokorejská automobilka přináší technologie nejlepších elektrických vozů současnosti do světa dostupnějších modelů. Zaujme nejen rychlostí nabíjení, ale také retrofuturistickým exteriérovým designem a prosvětleným interiérem, v němž se příjemně žije.

Foto: Bidli Auto

Elektromobil Dongfeng Seres 3 je nejmenším modelem čínské značky na českém trhu

Milovníky jezdění na jedné stopě nepochybně potěší další pokračování našeho seriálu o dlouhodobém soužití s „naší“ indickou Jawou 300 CL, jejíž techniku jsme prověřili tzv. „po indicku“, tedy jízdou v náročnějších podmínkách. I v kategorii motocyklů pak u nás mají Číňané žhavou novinku – stylový scrambler CFMoto 700 CL-X Heritage s novým motorem z vlastního vývoje.

Ani tento týden nechyběly ojetiny – auta z druhé ruky jsou zastoupena relativně spolehlivým italským konkurentem Volkswagenu Golf a cenově dostupným a na našich silnicích relativně vzácným sportovním hatchbackem z Japonska. Uniknout vám nesmí ani přehled ojetin s automatem do 250 000 korun nebo zajímavá Škoda Super Estelle 120 Le – vylepšená „stodvacítka“ pro britský trh.

Foto: Jan Čejchan ml.

Nakonec tvrdá tečka za neobvyklým testem – výkon Jawy 300CL stačí i na výjezd po schodišti

A čím dalším si můžete zkrátit víkendovou dlouhou chvíli? Připomeňte si základy zdravotnické přípravy z autoškoly v našem kvízu, prohlédněte si zrenovovaný klasický Ford Escort RS2000 Mk.2 od týmu britského moderátora Richarda Hammonda, poznejte naší zkušenost se setinovou rally ve starých Škodovkách, přečtěte si o elektrickém pick-upu s dojezdem 7 000 kilometrů nebo nahlédněte do historie oblíbeného náklaďáku, který postupně vyráběla Škoda, Aero i Praga.

Reklama

Související témata:
Načítám