Hlavní obsah

Bowlus je luxusní obytňák pro všechny členy rodiny

Foto: Bowlus

Bowlus Terra Firma je retro obytňák s luxusním vybavením a zázemím pro domácí mazlíčky

Na světě je řada luxusních a propracovaných karavanů a obytných přívěsů, jenže tento od firmy Bowlus by dost možná mohl posunout hru o pěkný kus dál. Doslova miliony variací a kombinací vybavení interiéru a skvělé zpracování vytváří pocit útulnosti, a co je pro mnohé možná nejdůležitější – jako doma se v něm budou cítit i čtyřnozí členové rodiny.

Článek

Bowlus ve skutečnosti není žádný nováček na trhu s obytnými přívěsy – má již devadesátiletou tradici, a před mnoha desetiletími šlo o jednoho z pionýrů v tomto oboru. Výrobky od této společnosti byly vždy nejvíce charakteristické lesklým hliníkovým pláštěm – podobně jako je tomu v případě tohoto s označením Terra Firma z limitované edice, který je na povrch trochu retro, aby na palubě disponoval těmi nejmodernějšími vymoženostmi, které zpříjemňují posádce pobyt.

Foto: Bowlus

Zasouvací pouzdro na vodu a krmení plus postel na míru. Ano, v Bowlusu odmítají místu pro pejsky říkat pelech

Jednou z klíčových funkcí typu Terra Firma je například regulace teploty, která však funguje i na dálku, což se hodí zejména v případě, když z nějakého důvodu musí hafan zůstat v přívěsu, a člověk se tak nemusí bát o jeho pohodlí. Tuto vymoženost obstarává vlastní systém zvaný Power Management System, který si rozumí s internetovým připojením i bluetooth, a tak nabízí praktickou konektivitu s mobilním zařízením, které zrovna máte u sebe.

Když už jsme nakousli ty psí miláčky – ti se pravděpodobně v přívěsu Bowlus Terra Firma budou mít jako ona příslovečná prasata v žitě. Jsou tu designové misky pro vodu a krmení, které jsou uchyceny uvnitř nábytku a připevněny jezdci, díky kterým je lze kdykoliv vysunout. Jednoho tedy skoro nepřekvapí, že postel (nikoliv pelech) vám v Bowlusu udělají přesně na míru pro vašeho psa.

Foto: Bowlus

Bowlus Terra Firma disponuje vynikajícím vybavením interiéru

Takové vybavení nepochybně bude vyžadovat hodně energie – ovšem i na to se myslelo, a tak je tento obytňák uzpůsoben tak, aby si energeticky vystačil bez externích zdrojů energie až po dobu 14 dní. Přesto se tato doba nepochybně bude odvíjet od míry využití komfortních prvků na palubě. Přesto jde o velmi slušný výkon – když uvážíme, že Terra Firma disponuje ještě palubními systémy, jako je dezinfekční UVC osvětlení, systém pro filtraci vody, vzduchové filtry HEPA, a dokonce vyhříváním podlahy.

Když už náhodou šťáva dojde, je tu i funkce rychlého nabíjení, která umožňuje doplnit drahocennou energii za zhruba 3–4 hodiny. Bowlus také bere v potaz rozmanitost automobilového průmyslu, a tak tu existuje možnost dobít si ze 110V externí zásuvky elektrické vozidlo, a to na dojezd zhruba 30 kilometrů. Není to moc, ale někde mimo civilizaci přijde vhod.

Pravděpodobně největším tahákem tohoto limitovaného obytňáku ale stejně bude individualizace – lidé holt vždycky chtěli, chtějí a pravděpodobně se budou chtít odlišovat a přizpůsobovat si své okolí k obrazu svému. Proto Bowlus umožňuje celkem 56 milionů kombinací barev, čalounění a vybavení interiéru – zkrátka tak, aby se každý opravdu cítil jako doma. K dispozici pak jsou čtyři jednolůžkové postele, a sice vždy po dvou, které se dají spojit i v manželskou postel.

Jestli stále čekáte na to, kdy přijde ten háček, tak ta chvíle nadešla právě teď. Je jím samozřejmě cena. Vzhledem k tomu, že se v případě Terra Firma Limited Edition bavíme o plášti z hliníku využívaného v letectví v kombinaci se špičkovým vybavením, musí se to zkrátka zaplatit. Konkrétně činí cena 265 tisíc dolarů, tedy téměř 5,7 milionu Kč. Takže jde vlastně spíš o takový pojízdný dům…

Pokud jste majiteli obytného vozu, který jste si postavili vy sami, a rádi byste se o svůj příběh podělili s dalšími čtenáři Garáže, ozvěte se nám na redakční mail redakce@garaz.cz a nezapomeňte přiložit i fotografie vašeho bydlíku.

Reklama

Načítám