Hlavní obsah

Audi A6 Avant: Další hezké kombi se čtyřmi kruhy

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud Audi něco umí, pak je to rozhodně navrhování opravdu hezkých kombíků. Dalším do řady je nová generace Audi A6 Avant, která se přávě nyní oficiálně představila. Líbí se vám?

Článek

Audi je známé ve světě nejen kvůli pohonu všech kol Quattro, ale také díky svým kombíkům, které obvykle dobře vypadají. Na tuto tradici navazuje nové Audi A6 Avant, které opět vypadá zajímavě, má výrazně zkosené zadní okno a proto to není jen pohřebák, ale dobře vypadající auto. Navíc základní A6 Avant se může pochlubit i skvělým koeficientem odporu vzduchu jen 0,27. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Co se týče praktičnosti, pak očekávajte objem zavazadelníku 565 litrů, který se může sklopením zadních sedadel zvětšit na 1680 litrů. Zadní lavice je navíc dělená v poměru 40:20:40. Víko kufru se může samozřejmě otevírat elektricky a uvnitř nechybí kolejnicový systém pro přichycení zavazadel. 

V interiéru si můžete objednat kůži Valcona, dřevěné obložení či vyhřívaná a odvětrávaná přední sedadla s masážní funkcí. Nechybí tři velké displeje - 12,3 palcový digitální přístrojový štít, 10,1 palcový displej infotainmentu a 8,6 palcový displej pro ovládání klimatizace a dalších funkcí vozu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vůz zatím kopíruje nabídku sedanu, pod kapotou tak očekávejte dva třílitrové šestiválce, benzinový s výkonem 340 koní a točivým momentem 500 N.m. Diesel pak má 286 koní a 620 N.m. 

Reklama

Načítám