Hlavní obsah

Americká firma přestavěla soukromý tryskáč na limuzínu!

Foto: Facebook - Limo Jet

Limo-Jet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré rčení praví, že lidská vynalézavost nezná mezí. A když už se vám zdá, že byly všechny nápady od těch dobrých až po úplně šílené realizovány, vždycky přijde někdo, aby posunul laťku ještě o malý kousek dál. Coby poslední „posun“ lze vnímat třeba tuhle kreaci – soukromý tryskáč přestavěný na luxusní limuzínu.

Článek

Přestavby na limuzínu už se dočkalo kdeco, ovšem všechny dosavadní výtvory začínají s příchodem stroje „Limo-Jet“ vypadat jaksi podružně. To, na co koukáte, je skutečný trup letounu Learjet zbavený křídel a naopak doplněný o přední a zadní nápravu s automobilovými koly. Tedy alespoň to výrobce uvádí, ovšem existuje jisté podezření, že trup není originální a vznikl jen za účelem stavby. Vedle holého faktu, že někdo něco takového postavil, je taky fascinující, že Limo-Jet smí v této podobě na veřejné silnice. Veškeré potřebné homologace má.

Pozoruhodnou limuzínu má na svědomí parta nadšenců ze společnosti Jetsetter sídlící v americkém státě Illinois. Dan Harris a Frank DeAngelo plánovali projekt už od roku 2006, takže i když realizace trvala pěkně dlouho, výsledek se zcela zjevně dostavil. Náležitě pyšní tvůrci ukázali svůj hotový výtvor před pár dny na veletrhu elektroniky KnowledgeFest v Dallasu.

A co takový Limo-Jet vlastně umí? Pochopitelně to, co každá správná limuzína tohoto typu – jedná se vlastně o párty na kolech. Interiér v trupu letadla má dostatek míst k sezení pro narozeninové oslavy či rozlučky se svobodou, nechybí bar, barevné osvětlení, ale ani pořádný audiosystém.

Pracoviště pilota-řidiče se nachází v kabině, kde byl letecký knipl nahrazen klasickým volantem. Několik displejů zde není na sledování provozních hodnot během letu, ale slouží na přenášení obrazu z kamer kolem limuzíny. Koneckonců vodit dlouhý trup letadla skrz městskou dopravu asi nebude úplně jednoduché.

Mírné zklamání čeká pro každého, kdo se těší na pohon tryskovými motory. Na jejich místech zbyla jen jejich pouzdra nasvětlená LED diodami na okrasu a hybnou sílu obstarává osmiválcový motor ukrytý kdesi v útrobách stroje.

Se svou novou hračkou se chystá společnost obrážet akce po celé Severní Americe. V budoucnu je potom možné, že bude Limo-Jet nabídnut k pronájmu jako jakákoliv jiná limuzína. Umíme si představit, jaký poprask všude vyvolá.

Reklama

Související témata:
Načítám