Hlavní obsah

Sraz legendárních Toyot AE86, GT86 a Subaru BRZ!

Foto: Archiv Garáž.cz

Hachiroku, což v japonštině znamená 86, je přezdívka legendární Corolly GT z osmdesátých let, tedy dostupné zadokolky s točivou šestnáctistovkou. Na tohle auto navazuje současné kupé GT86 i sesterské Subaru BRZ, a právě těmto strojům byl vyhrazen mezinárodní sraz na okruhu v Sosnové.

Článek

V jeden den se po celém světě již tradičně konala akce s názvem Enjoy86. V Sosnové se však 6.8. sjely malé lehké Toyoty vůbec poprvé! Tým okolo nadšenců ze Shatsu totiž uspořádal první český Enjoy86 sraz zaměřený na modely AE86, GT86 a samozřejmě rovněž Subaru BRZ. Do Sosnové u České Lípy se tak sjely desítky BRZ a GT86, ale i několik vzácných Corrol GT AE86, kterých je u nás odhadem pouze deset kusů.

Jakožto ozdoby srazu pak figurovaly i další modely, konkrétně velká kupé Celica Supra, starý kombík Carina, přeplňovaná MR2 či nádherná pořadatelská stříbrná Corrola KE71. Zde se ukazuje, jak krásná auta Japonci v minulosti stavěli. Nechyběla však ani moderna v podobě rallyové GT86!

Za volantem Subaru BRZ se navíc ukázal rovněž Václav Kopáček, přední český jezdec sedlající Imprezu. A že si BRZ užíval naplno šlo vidět z každého průjezdu! Ostatně o to přece šlo především. Podívejte se tedy, jak si tento krásný dej uctívající památku skvělých sportovních Toyot všichni náležitě užívali, a to zejména v táhlých driftech.

Reklama

Načítám