Hlavní obsah

Jeremy Clarkson rozdupal zlatý důl Kena Blocka

Foto: Archiv Garáž.cz

V pátém díle druhé série pořadu Grand Tour Jeremy Clarkson ukázal, jak snadné je vytvořit originální automobilové video, plné kaskadérský kousků, které předvádí Ken Block. Stačí k tomu skvělý kameraman, střihač a dobré auto.

Článek

Je to tak, na první pohled naprosto dokonalé video, plné neskutečných kousků s upraveným autem. Z jiného pohledu špičkově sestříhané video z jednotlivých průjezdů, které můžete donekonečna opakovat. Jeremy Clarkson si v pátém díle druhé série natočil vlastní Gymkhanu, tedy Farmkhanu. Jeho kolegové potom ve studiu ukázali, jak se takové video natáčeí. Samozřejmě jako vždy s notnou dávkou recese a anglického vtipu.

Jeremy pojmenoval svoje video Farmkhana, protože se celý příběh kaskadérských kousků odehrává na jedné anglické farmě. Popravdě musím říct, že jeho video většinu času vypadá hodně dobře. Je stejně efektní jako to od amerického nadšence do motorsportu Kena Blocka. Jen občas se tam objeví vtípky, které vás mají upozornit, že jde o tradiční zesměšnění ze strany Clarksona, jako například tanes nohou na pedálech nebo ručička otáčkoměru letící k červenému poli i přesto, že auto stojí.

Těsně před koncem však video Hammond a May video utnout a rozhodnou se divákům ukázat, jak to celé vzniklo. Tím vlastně odtajní pozadí natáčení podobných videí. Je pravda, že na tohle potřebujete dobrého kameramana s kvalitní technikou, ještě lepšího střihače s počítačem plného efektů a správně postavené auto. Když neumíte moc jezdit, tak pak už stačí si najmout kvalitního řidiče, který vás za volantem vstřídá při kaskadérských kouscích. Tak a teď honem za volant, sehnat kameramana a střihače a vymyslet vlastní Gymkhanu!

Reklama

Načítám