Hlavní obsah

Změní se Škoda Yeti na Škodu Karoq? Vedení to popírá

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos na podzim se očekává představení druhé generace kompaktního SUV Škoda Yeti, které se bude vyrábět u nás a bude postaveno na základech Seatu Ateca. Zatím všechno vypadá velmi jasně a po prvním statickém představení se auta dočkáme na konci roku. Začíná se ale spekulovat, zda si drží svoje stávající jméno.

Článek

O nové generaci modelu Yeti už víme skoro všechno. Designově by se měl výrazným způsobem inspirovat u většího sedmimístného SUV Kodiaq. Zvláště přední část bude větší model kopírovat. Zase zde budou rozdělené světlomety, tedy celkově čtyři. K tomu velká maska chladiče a výrazně ostré linie. Zadní část by měla částečně kopírovat španělského sourozence, ale i větší Kodiaq. U interiéru je to snad ještě jasnější. Někde už se objevily spekulace, že nová generace Yetiho přinese jako první virtuální kokpit s celodigitálním přístrojovým štítem. Je to vcelku logické, protože nám to na prezentaci Kodiaqu prozradil i jeden ze škodováckých designérů interiéru. Po Yetim pak budou postupně virtuálně vybaveni Superb, Kodiaq a nakonec i Octavia.

Foto: Archiv Garáž.cz

Technicky také Yeti nepřinese nic, co bychom už neznali. Stát bude na platformě, kterou bude sdílet se Seatem Ateca. Nabídne pohon předních i všech čtyř kol a dobré jízdní vlastnosti. Pod kapotou budou zážehové i vznětové čtyřválcové pohonné jednotky, s výkony až 190 koní a budou kombinované s manuální šestistupňovou nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG. O pohon všech čtyř kol se bude starat tradiční spojka Haldex páté generace.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ke všemu nedávno začali na světlo světa pronikat spekulace o tom, že se Yeti už nebude jmenovat Yeti, ale změní se na Karoq. Dokone se objevila fotka, na kterém je vidět model, připomínající Kodiaq Coupé, potom dva modely SUV a nakonec kompaktní SUV o velikosti Yetiho s názvem Karoq. Z této fotky je však jasné, že jde o nabídku, která bude určena pro Čínu. Tím pádem by to vůbec nemusela být pravda, protože v Evropě by mohl pokračovat Yeti a v Číně by šlo o podobný model, akorát s jiným jménem. Na prezentaci Octavie RS a Octavie Scout jsme se lidí z automobilky na spekulace o jméně ptali a ty kategoricky popřeli, že dojde k přejmenování. Poslední variantou je, že půjde o další nový model, protože se počítá s narůstající ofenzívou modelů SUV. První oficiální informace odtajní automobilka v létě, až tehdy se rozlouskne, jak to s novou generací Yetiho bude.

Reklama

Načítám