Hlavní obsah

Ukradli čtyři Shelby GT500 rovnou z fabriky!

Foto: Ford

Tohle není zrovna auto, které byste na silnici přehlédli, bůhví, jaké s ním zloději mají plány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzpomínáte si na filmovou Eleanor? Tedy Shelby GT500 z filmu 60 sekund? Nicolas Cage o ní tvrdil, že ukrást tohle auto je ta nejtěžší věc na světě. Teď čtyři Shelby GT500 ukradli rovnou z fabriky a taky to bylo jako z Hollywoodu.

Článek

Ano, nebyl to Mustang z roku 1967, ale čtyři úplně nová auta. Ale ukradli je přesně tak, jak byste si to asi představovali i ve filmu. Stalo se to v noci 12. prosince v továrně ve Flat Rocku, asi čtyřicet kilometrů od Detroitu, vedle dálnice I-75 a bylo to vskutku ve velkém stylu.

První Shelby GT500 totiž prorazilo bezpečnostní bránu, a uvolnilo tak cestu dalším třem autům. Ford si trochu sype popel na hlavu, protože nemá k dispozici žádný videozáznam, který by prozradil víc, svědci samozřejmě taky žádní, takže se spíš odhaduje, jak to všechno proběhlo. Podle policie to mohl udělat kdokoliv, včetně zaměstnanců továrny. Na druhou stranu, zrovna ti by ale nejspíš kalkulovali s tím, že čerstvě vyrobená auta mají v nádrži jen pár litrů benzinu, a tak by se nestalo, že…

Že hned dvě auta policie našla jen pár kilometrů poblíž výrobního závodu! Jedno z nich bylo to, co prorazilo cestu, a podle policejního protokolu bylo značně poškozené, druhé bylo právě bez paliva.

Odborníci ale poukazují na to, že množství paliva je jedna věc, ale že auta, jako je GT500 a spousta dalších sportovních vozů, mají z pochopitelných důvodů nějakou formu přepravního režimu, která omezuje jejich výkon. Nechcete totiž, aby vám se 760koňovým autem někdo jen tak popojížděl po parkovišti. Ford se k tomu ale nevyjádřil. A co si budeme povídat, na proražení bezpečností brány vám klidně stačí polovina výkonu.

Každopádně další dvě auta se zatím pohřešují. Dva odstavené Mustangy policie zabavila kvůli důkazům, ale žádní podezřelí (prý) zatím nejsou. Jsme zvědaví, kde se další dvě auta vyloupnou, protože v současné době už podobné vozy úplně jednoduše legalizovat nelze, ty doby jsou naštěstí dávno pryč. A co si budeme povídat, v případě GT500 to platí dvojnásob. Na druhou stranu, nepřekvapilo by nás, kdyby v brzké době došlo třeba k bankovní loupeži, kde by tato dvě auta hrála jednu z hlavních rolí. Pak by měl Hollywood námět na další kasovní trhák ve stylu Rychle a zběsile.

Reklama

Související témata:
Načítám