Hlavní obsah

Týmu Janík Motorsport se to povedlo! Kromě titulu mezi jezdci obhájili v TCR Eastern Europe i týmový šampionát

Foto: Janík Motorsport

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední letošní závod série TCR Eastern Europe skončil pro šternberský tým absolutním triumfem. Už jistý titul mezi jezdci doplnil ten týmový.

Článek

Do Brna jeli Janíkovci s jasným cílem – vyhrát i týmový titul. Jak bylo zmíněno, ten jezdecký měli už doma, v předcházejícím podniku v Mostě si jej zajistil Maťo Homola. „Jsem pochopitelně velmi šťastný, že jsem získal titul, to bylo pro nás v Mostě to nejdůležitější,“ zářil Homola. Zkušený slovenský pilot si v sezoně připsal hned devět pódií, z dvanácti závodů vyhrál třikrát.

K celkovému prvenství mezi týmy přispěl Maťo Homola v Brně druhým místem v prvním závodě, v tom druhém se dařilo pro změnu jeho kolegovi Adamu Koutovi - i ten mohl slavit stříbro. „Jsem extrémně šťastný, nejen za toto druhé místo, ale samozřejmě i za vítězství v Mostě a další pódia. Tahle sezona dopadla nad očekávání dobře,“ usmíval se v Brně Adam Kout, který v celkovém pořadí mezi jezdci bral parádní třetí místo. Poslední do janíkovské party, polský mladíček Carlo Czepiel, skončil v hodnocení jezdců pátý.

Foto: Janík Motorsport

V letošní sezoně TCR Eastern Europe nemohl být Janík Motorsport úspěšnější. Vyhrál jezdecký i týmový titul.

V Brně to však bylo hlavně o týmovém titulu pro značku Hyundai, do sezony 2023 nasadil Janík Motorsport hned tři nové Elantry N TCR. „Gratuluji celému týmu Hyundai Janík Motorsport k fantastické sezoně, která ještě překonala tu loňskou. Už když jsme společné partnerství před dvěma lety uzavírali, věřili jsme, že můžeme mít ty nejvyšší ambice. Je skvělé, že se je podařilo tak rychle naplnit. Motorsport je důležitou součástí DNA značky Hyundai a úspěchy jako tento jasně prokazují kvalitu a odolnost našich technologií,“ pochválil v Brně letošní výsledky Martin Saitz, generální ředitel Hyundai Motor Czech.

A Vašek Janík, šéf týmu? „Jsem velmi šťastný, že se nám podařilo obhájit titul v rámci klasifikace týmů a společně s jezdeckým titulem Maťa Homoly získat maximum, kterého šlo v sérii TCR Eastern Europe letos dosáhnout. Je to samozřejmě práce celého týmu, bez něhož bychom nedosáhli na naše úspěchy. Naše dvouleté působení v TCR Eastern Europe bylo vždy ozdobeno ziskem titulu a já věřím, že se nám to bude dařit i do budoucna. Chtěl bych poděkovat našim partnerům, celému týmu a především fanouškům, kteří nás podporují.“

Gratulaci připojujeme i za Garáž.cz! A jako hlavní mediální partner pochopitelně přejeme týmu Janík Motorsport úspěchy i do další sezony. Zůstáváme v kontaktu!

Reklama

Načítám