Hlavní obsah

Top Gear udělil nejnovější Škodě Fabia netradiční ocenění

Foto: Top Gear

Nejnovější Škoda Fabia od Top Gearu sice nezískala ocenění za vůbec nejlepší auto loňského roku, ale od redaktorů britského magazínu získala cenu, jež dokonale vystihuje hlavní princip modelu – čtvrtá Škoda Fabia je podle Top Gearu nejlepším univerzálním autem roku 2021, které potřebujete pro každodenní život.

Článek

Nový rok již odstartoval naplno, ale předchozí rok stále doznívá a zatím neřekl poslední slovo. Jednou z nejvýznamnějších automobilových novinek loňského roku byla nová generace populární Škody Fabia, která se již objevuje v evropských soutěžích a získává první ocenění. Na podzim získala například ocenění čtenářů německého magazínu Auto, Motor und Sport v jednadvacátém ročníku ankety Autonis za nejlepší designovou inovaci roku 2021 v segmentu malých vozů.

V udělování ocenění pokračuje i britský Top Gear, který začátkem listopadu zvolil Hyundai i20 N sportovním autem roku a teď vyhlásil i cenu pro novou Fabii. Na sociálních sítích nejslavnějšího automobilového magazínu se objevilo kratičké video, v jehož popisku redaktoři přiznávají, že nadšení z rozumných aut není stylem Top Gearu, ale tentokrát udělali výjimku a hned v úvodu videa se dozvíte proč.

Nejnovější Škoda Fabia získala netradiční ocenění „All the car you need… of the year“. To znamená, že čtvrtá Fabia získala ocenění pro auto, které je tím hlavním roku 2021, které v životě opravdu potřebujete. Redaktoři Top Gearu říkají, že tuhle pozici donedávna zastával dokonale univerzální Volkswagen Golf, ale nyní našel nového přemožitele. Nová Fabia není revoluční, ale ve všem funguje skvěle.

Jedním z hlavních důvodů je i skutečnost, že Škoda s nejnovější Fabií předvedla obrovský mezigenerační skok – nový pokračovatel úspěšného modelu pro normální lidi je příjemnější pro život než kdy dřív. Je stylovější, větší, dospělejší, praktičtější, komfortnější a lépe odhlučněná než předcházející generace.

Reklama

Související témata:
Načítám