Hlavní obsah

Mercedes po Karlu Gottovi na prodej: Luxusní výbava, silný motor a slavný majitel – a překvapivá cenovka

Foto: Bazoš.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejznámější český zpěvák Karel Gott měl k autům velice vřelý vztah, to je známá skutečnost. V oblibě měl vozy značky Mercedes-Benz, kterých vystřídal hned několik.

Článek

Karel Gott měl slabost zejména pro třídu S, luxusní velký sedan, který už mnoho desetiletí představuje vlajkovou loď německé automobilky. Zpěváka v mercedesech (a nejen v nich) velmi často vozil osobní řidič Oldřich Havránek.

A právě jeden Mercedes-Benz třídy S, jehož prvním majitelem měl být Karel Gott, je aktuálně na prodej na známém inzertním portálu Bazoš.cz.

Jde o sedan generace W220 (vyrobený v roce 2001) v provedení S 400 CDI. Pod tímto označením se ukrývá motorizace se dvěma turbodmychadly přeplňovaným naftovým osmiválcem o objemu 3 996 cm3 poskytujícím maximální výkon 184 kW (250 k) při 4 000 otáčkách za minutu a nejvyšší točivý moment 560 Nm mezi 1 700 a 2 600 ot./min. Motor je spojený s pětistupňovou automatickou převodovkou.

Podle údajů výrobce Mercedes S 400 CDI akceleruje z klidu na stovku za 7,8 sekundy a rozjede se na 250 km/h. Průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu má činit 9,6 l/100 km.

Podle prodejce je sedan s nájezdem 299 tisíc kilometrů v dobrém technickém stavu, „kosmetika“ prý odpovídá věku vozidla. Interiéru vévodí černé kožené čalounění, s nímž kontrastují hnědé dřevěné dekory a ozdobné prvky.

Auto by mělo být v tehdy nejvyšší možné výbavě, kromě toho ale nabízí navíc třeba i skrytý aktivní antiradar. Vidíme také zábavní systém s obrazovkami pro cestující na zadních sedadlech.

Mercedes-Benz třídy S, jehož prvním vlastníkem měl být Karel Gott, se prodává za 179 tisíc korun. V inzerátu ale najdeme také poznámku, že cena je k jednání. Což je na vůz po takové celebritě vlastně dost nízká částka - i s ohledem k tomu, že v roce 2001 tohle auto mohlo stát hodně přes 2,5 milionu korun.

Reklama

Načítám