Hlavní obsah

Nový díl Grand Tour bude o francouzských autech

Foto: The Grand Tour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavné moderátorské trio si v aktuální čtvrté sérii pořadu Grand Tour vyzkoušelo leccos – nejdřív jezdili na člunech v kambodžské deltě řeky Mekong, pak na ostrovech Réunion a Madagaskar hledali pirátský poklad a nakonec křižovali Skotskem s karavany. Právě oznámený čtvrtý díl však slibuje návrat k automobilovým kořenům pořadu. Konečně!

Článek

Clarksona, Hammonda a Maye si fanoušci zamilovali pro jejich svěží pohled na automobilový svět (a také kvůli spoustě pitomostí, co s auty podnikali), takže sledovat je za kormidlem motorového člunu, kopat lopatou díry do pláže nebo kempovat v divočině bylo sice docela zábavné, ale svým způsobem bolestivé – tedy pokud máte rádi auta. Nejnovější díl však bude konečně zase o autech, takže se tetelíme radostí.

Zvlášť proto, že půjde o auta francouzská, která… mají jistou pověst. Jsou totiž obvykle krásná, většinou pohodlná, některá z nich dokonce rychlá, ale všechna jsou svým způsobem docela zvláštní. Stejně jako lidé, kteří je navrhli a postavili. A právě na všechny tyto zvláštnosti poukáže moderátorské trio velmi nevšedním stylem.

V krátké ukázce můžeme vidět projížďku v silničním letadle bez křídel nebo test podvozku slavné Kachny shozením z vrtulníku, uvidíme francouzský styl parkování, francouzský styl projíždění kruhového objezdu nebo francouzský styl jezdění na výlet. Pochopitelně dojde i na obvyklé závodění s věhlasnými francouzskými hot-hatchi nebo na poněkud neobvyklé katapultování „oblíbeného“ C3 Pluriel z trébuchetu. A dokonce i skvostný Citroën SM, nad nímž se Clarkson a Hammond rozplývají, umí ukázat svůj pravý francouzský naturel.

Zkrátka se můžeme těšit na (zhruba) hodinku velké automobilové zábavy (doufejme). A kdy že to přijde? Do kalendáře si poznačte datum pátek 17. prosince, kdy bude mít novinka pojmenovaná Carnage A Trois (volně přeloženo „Trojice ničitelů“) premiéru na online kanálu Amazon Prime.

Reklama

Načítám