Hlavní obsah

Může být Velorex sexy? V tomto kalendáři může. Stejně jako další automobilové legendy ze socíku

Foto: Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli také máte rádi klasickou kombinaci elegantních automobilů a krásných žen, pak by se vám mohl líbit nový nástěnný kalendář pro rok 2024, který právě tyto fenomény spojuje.

Článek

Stojí za ním ŠKODAteam, který už řadu let připravuje kalendáře se škodovkami různého stáří. Letos se tým pustil do dalšího dobrodružství a vyrobil nástěnný kalendář, v němž nenajdeme ani jeden vůz mladoboleslavské značky.

Místo škodovek totiž nabízí klasické automobily jiných značek, zejména těch z bývalého východního bloku - Moskvič, Trabant, Wartburg, Tatra nebo Praga a další. Socialistické veterány doplňují například Volkswagen nebo Citroën.

Nástěnný kalendář je ve formátu A2, tedy o velikosti 610 na 480 milimetrů, a celkem obsahuje 13 scén od fotografa Radima Kořínka - 12 pro jednotlivé měsíce a jednu na titulní straně. Před objektivem Radimovi pózovaly modelky Klára Rychtaříková a Silvie Hunyadyová.

„Tenhle kalendář je naše prvotina. Máme za sebou osmnáct škodováckých nástěnných kalendářů a občas mi bylo líto, že ‚nemůžeme‘ nafotit i jinou značku. Častokrát jsme totiž přijeli k někomu fotit škodovku a vedle stála třeba nádherná tatrovka. Jednou jsem třeba propašoval zrenovovaný Renault Alpine na fotku se Škodou 130 RS a zhruba od té doby jsem si pohrával s myšlenkou zkusit nafotit takový retro kalendář socialistických vozů. Zkrátka vozů, které se tu proháněly v době železné opony. Ale protože nafotit a hlavně vydat kalendář není úplně levná záležitost, uzrával tenhle nápad nějakých pět let a letos jsem si řekl, že to prostě už musím risknout,“ vysvětluje důvody vzniku nového kalendáře Roman Schavel, provozovatel stránek ŠKODAteam.cz. „Teď přichází ten nejtěžší úkol, najít pro všechny kalendáře zdi, na kterých budou viset,“ dodává s úsměvem.

Kalendář byl vyroben v omezeném množství, pořídit lze na webu retrokalendar.cz za 289 Kč. Koupí mimochodem přispějete na organizování akcí, které ŠKODAteam pořádá už přes 20 let. Jde například o různé srazy, amatérské rallye a jiné soutěže nebo třeba autokino.

Reklama

Načítám