Hlavní obsah

Model Ferrari Daytona SP3 od Amalgamu je úžasný, ale zaplatíte za něj jako za slušnou ojetinu

Foto: Amalgam Collection

Udělejte si na pracovním stole místo, nová dekorace přijíždí! Britský Amalgam rozšířil nabídku svých luxusních realistických modelů aut o extrémně rychlé Ferrari Daytona SP3, jaké vám navíc upraví přesně podle vašich představ. Tenhle exkluzivní model je na pohled až fascinující, jenže nestojí málo peněz. Základní cena začíná od 350 tisíc korun.

Článek

Když se nadchnete pro sbírání modelů aut, v dnešních dnech si můžete vybrat z obrovského zástupu výrobců i cenových relací. Nejméně nároční sběratelé si vystačí s přijatelně zpracovanými zmenšeninami od známých výrobců hraček, ve vyšším segmentu se objevují prestižnější značky s pečlivějším zpracováním a na úplném vrcholu jsou luxusní výrobci s takovým citem pro detail, že jejich zmenšeniny si na realistických fotkách spletete se skutečnými auty. A na jednu takovou se právě koukáte.

Jedním z nejslavnějších výrobců nejúžasnějších modelů aut na světě je britská společnost Amalgam Collection, pravidelně rozšiřující svou nabídku o zmenšeniny legendárních závoďáků i nejmodernějších supersportů. A z jednoho z nejnovějších počinů v jejich portfoliu se doslova posadíte na zadek! A to nejen z ceny, ale také z jeho zpracování. Amalgam totiž uvedl do prodeje realisticky vypadající otevírací model nejnovějšího unikátního hypersportu z Maranella pro ty nejlepší zákazníky Ferrari.

Foto: Amalgam Collection

Ferrari Daytona SP3 od Amalgamu je dokonalou dekorací pro všechny sběratele, co obdivují moderní hypersporty a nebojí se utratit spoustu peněz

Jmenuje se Ferrari Daytona SP3, je duchovním nástupcem speciálních speedsterů Monza SP1 a Monza SP2 a Ferrari jím vzdává hold ikonickým závodním prototypům Ferrari 330 P3/4 Spyder, 330 P4 Coupé a 412 P. Díky nim Ferrari ovládlo čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně v roce 1967 a s vítěznou formací 1-2-3 oplatilo americkému Fordu porážku z Le Mans v předchozím roce. Pojďme se ale věnovat samotnému modelu, protože s jeho reálnou předlohou jsme vás seznámili už při slavnostním debutu.

Ferrari Daytona SP3 od Amalgamu je jedinečnou limitovanou edicí, jaká bude dokonalou ozdobou obýváků nebo pracoven všech nadšenců a sběratelů extrémně drahých modelů. V měřítku 1:8, s přibližnou délkou modelu 58 centimetrů, bude vyrobeno jen 199 kusů a očekává se, že většina bude v základním provedení. V Amalgamu však vědí, že jejich „autíčka“ sbírají i majitelé jejich reálných předloh, a tak u Daytony SP3 i dalších modelů nabízí variantu „Bespoke“.

Foto: Amalgam Collection

Amalgam je jedním z mála výrobců modelů, co umí vyrobit specifikaci modelu podle vašich představ. Chtěli byste raději modrou Daytonu s krémovým interiérem? Za příplatek zvládne snad vše

Pokud se na vás usmálo štěstí a Ferrari si vás vybralo jako jednoho z budoucích majitelů minimálně jedné z 599 reálných Dayton SP3, můžete Amalgamu poskytnout tovární specifikaci vašeho vozu a oni vám podle získaných dat vyrobí odpovídající model. Ve stejných exteriérových i interiérových barvách. O faktu, že bude dokonalou zmenšeninou vaší chlouby svědčí i skutečnost, že Amalgam při vývoji modelů zakládá na originálních CAD modelech, odstínech laků i specifikacích materiálů přímo od Ferrari. Následně pak modely vyrábí ručně v malém týmu specialistů z tisíců malých dílků.

A jak můžete vidět na oficiálních fotkách, Ferrari Daytona SP3 v měřítku 1:8 od Amalgamu vypadá jako opravdový hypersport! Už jsem vám však naznačil, že nestojí zrovna malé peníze. Za prodejní cenu jednoho modelu si totiž koupíte slušnou ojetinu. Sběratelé za základní verzi zaplatí přibližně 350 tisíc Kč, za individualizovanou variantu Bespoke si pak připlatí dalších 100 tisíc Kč! To už je pořádný balík peněz, ale současně také investice. Tržní ceny takovýchto modelů nijak neklesají.

A když máte na velkou Daytonu, jistě budete mít i na tu malou. A pokud ne, na světě stále existuje výrazně dostupnější alternativa – Ferrari Daytona SP3 ze série LEGO Technic je podle nás nejlepší stavebnicí současnosti. Sice není dokonale realistická, ale zase si ji můžete postavit s vašimi dětmi.

Reklama

Načítám