Hlavní obsah

Lákavá vize, nebo nuda? Takhle by to mohlo dopadnout, kdyby Škoda z nového Superbu udělala kupé

Foto: X-Tomi Design

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávno představená čtvrtá generace Škody Superb je k dispozici ve dvou karosářských verzích. Zájemci mohou stejně jako u předchůdce volit mezi liftbackem a kombíkem. Nabídka by ale mohla být širší…

Článek

Co kdyby se česká automobilka „rozšoupla“ a připravila ještě provedení třetí, sportovněji laděné a s jediným párem dveří? Bylo by to obrovské překvapení, podle nás je tato možnost dokonce vyloženě vyloučena.

To ale neznamená, že si o Superbu Coupé nemůžeme alespoň „povídat“ a představovat si ho. To druhé nedávno udělal také maďarský designér a virtuální tuner, známý na sociální síti Facebook jako X-Tomi Design.

Vzal totiž nový Superb liftback a virtuálně ho upravil tak, že z něj udělal auto s jedním párem dveří. Tato modifikace si samozřejmě vyžádala několik změn vzhledu. Designér především zvětšil původně přední dveře, což si také vyžádalo posunutí B-sloupku směrem dozadu. Zadní pár dveří pochopitelně vymazal, zadní boční okna pak jsou logicky menší než u liftbacku.

Foto: X-Tomi Design

Neoficiální vize Škody Superb Coupé.

U novodobého Superbu by vlastně nešlo o první kupátko, taková verze se představila už na bázi první generace v roce 2002, dokonce šlo přímo o škodovácký projekt. Vzpomínáte na nádherný koncept Tudor? Bohužel, jak se dalo předpokládat, zůstalo tehdy jen u konceptu…

Foto: Škoda Auto

Všimněte si zadních svítilen. Ty poprvé naznačily pro škodovky tak typické písmeno C.

X-Tomi Design se ovšem v posledních týdnech věnoval i druhé nové škodovce, tedy druhé generaci Kodiaqu.

Na Facebooku prezentoval hned dvě vize odvozené právě od nového SUV. Začal vlastní představou podoby sportovně laděné varianty RS, která by k realitě mohla mít blízko. Kodiaq RS je totiž určitě v plánu a dá se předpokládat, že dostane stylově-sportovní doplňky a černé prvky exteriéru. Otázkou je, jestli Škoda nabídne rovnou kontrastní dvoutónové lakování.

Foto: X-Tomi Design

Neoficiální vize Škody Kodiaq RS.

O něco zajímavější je vize Škody Kodiaq Coupé, tedy SUV se svažující se zádí ve stylu, který nejvíce proslavilo BMW X6.

X-Tomi Design v tomto případě kompletně přepracoval partie karoserie od B-sloupku dál. Sportovněji laděná střešní linie si pochopitelně vyžádala úpravu zadních dveří a oken. Je ale škoda, že designér nenabízí také obrázek, který by demonstroval jeho představu o provedení vlastní zádě, ta by nás opravdu zajímala.

Foto: X-Tomi Design

Neoficiální vize Škody Kodiaq Coupé.

Podobně jako u konceptu Škody Superb Coupé i v případě Kodiaqu Coupé platí, že by nás premiéra takového auta dost překvapila. I když možná o něco málo méně, vždyť u elektrického Enyaqu SUV-kupé verze existuje. A vlastně i u první generace Kodiaqu, jde o provedení GT. Jenže to Škodovka oficiálně prodává jen v Číně…

Který koncept se vám líbí nejvíc?
Škoda Superb Coupé
66,3 %
Škoda Kodiaq RS
11,5 %
Škoda Kodiaq Coupé
22,2 %
Celkem hlasovalo 1029 čtenářů.

Reklama

Načítám