Hlavní obsah

Jede se Rallye Český Krumlov 2023! Co všechno nás čeká v rámci jubilejního padesátého ročníku?

Foto: Motorsport Kopecký

Takto bojoval Honza Kopecký na letošní Šumavě.

Český mistrák má o víkendu naplánovaný třetí podnik, v Českém Krumlově budou navíc slavit kulatiny. O důvod víc se na jih Čech vypravit.

Článek

Slavnostní start rallye proběhne v pátek 18. května od půl čtvrté na náměstí Svornosti v Českém Krumlově (tohle bude krumlovská premiéra!), už den předtím se však můžete mrknout do Českých Budějovic, kde na výstavišti oslaví už zmíněné padesáté narozeniny tradiční soutěže. Vstup je zdarma. Ostrý start do první rychlostní zkoušky Rožmitál je pak naplánovaný na pátečních 16:53 hodin.

Z „velkých kluků“ bude tentokrát na startu chybět Filip Mareš (ve stejném termínu pojede Rally Polsko), který zajel skvěle hlavně v prvním podniku letošní sezony na Valašské Rally, kde dokonce porazil Honzu Kopeckého. Česká soutěžácká legenda si Krumlov pochopitelně ujít nenechá, stejně tak se můžeme těšit i na dalšího matadora Václava Pecha. Oblíbený Ašín bude usilovat o hattrick – se svým „youngtimerem“ Fordem Focus WRC opanoval Valašku i Šumavu (v druhém případě za ním Kopecký zaostal o 3,5 sekundy…), body do celkového pořadí mu to však nepřineslo. Jak fanoušci rallye nepochybně dobře vědí, Focus WRC jede vlastně tak trochu mimo soutěž, postrádá totiž homologaci pro velký mistrák.

Foto: Václav Pech

Václav Pech se svým letitým Fordem Focus WRC vyhrál první dva podniky letošního českého mistráku.

Kdy se jede Rallye Český Krumlov 2023

Letošní padesátý ročník jihočeské soutěže se jede od pátku do soboty 19.-20. května 2023.

Harmonogram Rallye Český Krumlov 2023

Středa 17. května: Seznamovací jízdy

Čtvrtek 18. května: Oslava 50. ročníku Rallye Český Krumlov. České Budějovice, výstaviště (pavilon Z)

Pátek 19. května: Administrativní a technická přejímka, slavnostní start, sedm rychlostních zkoušek

Sobota 20. května: Druhá etapa, sedm rychlostních zkoušek

Kde se jede Rallye Český Krumlov?

Závodit se bude pochopitelně v okolí Českého Krumlova, divácky velmi atraktivní bude ale jistě supererzeta na českobudějovickém výstavišti.

Pořadatelé připravili pro posádky celkem čtrnáct rychlostních zkoušek v délce 164 kilometrů, soutěž pak i s přejezdy měří 525 kilometrů.

Mapy všech rychlostních zkoušek a diváckých míst najdete na stránkách pořadatele.

Vstupenky

Pořadatel na svých stránkách zmiňuje pouze vstup na českobudějovickou supererzetu, kde si po oba dny připravte dvě stovky, děti do 12 let v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma.

Nebudou chybět ani historici

Podobně jako na Šumavě se i v Krumlově můžeme těšit na soutěž historiků, krásné pokoukání na soutěžáckou klasiku na nás čeká po oba dny Rallye Český Krumlov 2023.

Reklama

Související témata:
Načítám