Hlavní obsah

YouTuber si upravil půjčené BMW. Bude ho muset vrátit

Foto: YouTube/LivingLifeFast

Upravovat cizí BMW se nevyplácí

Co se stane, když si vezmete super auto na leasing a následně ho necháte upravit? A navzdory tomu, že to leasingová smlouva zakazuje? A co se stane, když se tuningovou úpravou pak pochlubíte na svém YouTube kanále? O auto s největší pravděpodobností okamžitě přijdete. A s pořádnou ostudou.

Článek

Současná doba nám ukazuje, že živit se dá opravdu čímkoliv. Během posledních pár let se velmi populárními osobnostmi veřejného života stali lidé natáčející videa na své YouTube kanály. Proto se jim říká YouTubeři. Někteří se věnují počítačovým hrám, jiní vaří a další se věnují politice. My sledujeme hlavně ty YouTubery, kteří se věnují autům. Hodně nás baví hezká blondýnka jménem Alexandra Mary Hirschi, která si na YouTube říká Supercar Blondie. Důrazně doporučujeme tuhle dámu sledovat, protože občas se dostane k opravdu neuvěřitelným autům, které díky svému šarmu a takřka 900 000 odběratelů také často řídí. A velmi dobře!

Dnes se ale budeme věnovat jejímu britskému kolegovi, který si říká Rickardo Senior a na svém kanále LivingLifeFast má nějakých 201 000 odběratelů. Také se věnuje autům a to, jak název jeho kanálu napovídá, těm opravdu rychlým. Ve Velké Británii je tedy celkem populární, což mu umožnilo pořídit si skvělé BMW M4 za zajímavých leasingových podmínek. Jako akontaci v prosinci složil „pouze“ 3 000 liber, tedy necelých 87 000 Kč. Následně se s BMW dohodl, že bude měsíčně platit blíže nespecifikovanou, ale prý rozhodně ne vysokou částku. Po ukončení této smlouvy může auto vrátit a za obdobných podmínek si vzít jiné. Anebo něco málo doplatit a auto si nechat. A tomu bychom se vlastně nedivili, vždyť 3litrový šestiválec pod kapotou, který produkuje 425 koní, je velmi návykový.

Ovšem tohle stádo koní nebylo Rickardovi dostačující. Proto se rozhodl, že ho poněkud rozšíří. A to dost velkým zásahem do techniky, kdy kromě zcela nového výfukového potrubí nechal upravit i motor. Ten dostal nové mapy řídicí jednotky, a hlavně systém vstřikování methanolu, takže se nakonec dostal na výkon velmi zajímavých 720 koní. Za normálních okolností bychom takovou práci ocenili, ale YouTuber tohle všechno udělal, ačkoliv nesměl.

Auto je totiž na leasing, což znamená, že formálně stále patří automobilce. Ta také do smlouvy napsala, že uživatel nesmí jakkoliv zasahovat do techniky auta, což ale přesně YouTuber udělal. A protože se s tím pochlubil na svém kanále, neuniklo to ani samotnému BMW. A reakce byla rychlá. Automobilka dotyčnému poslala dopis s tím, že auto buď okamžitě vyplatí, a to v plné výši a může si ho nechat, nebo mu bude bez okolků odebráno. Rickardo totiž porušil smlouvu, a to se prostě nedělá. I o tom natočil příspěvek na svůj YouTube kanál, kde si nejprve trochu postěžoval, ale nakonec se sklopenýma ušima přiznal, že zabavení auta je jeho chyba. Posypal si hlavu popelem a diváky upozornil na to, že všechny smlouvy je opravdu nutné důkladně číst, protože jinak mohou dopadnout obdobně.

Reklama

Načítám