Hlavní obsah

VW poodhalil osmou generaci Golfu a slibuje i překvapení

Foto: VW

Oficiální skica VW Golf VII

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen ukáže novou generaci svého bestselleru už za 14 dní. Jak to poslední roky bývá u světových premiér obvyklé, je na čase začít s postupným odhalováním. Německá automobilka dosud ukázala dvě skici, a sice exteriéru a interiéru.

Článek

Skica jako obvykle naznačuje jen základní tvary. S ohledem na 45 let budovanou konzervativní pozici Golfu a špionážní snímky kolující po internetu je jasné, že ani osmá generace nejprodávanějšího modelu od VW v Evropě nenabídne odvážný design, ale spíše pečlivou cizelaci.

Menší překvapení však očekávat můžete. Nové budou přední světlomety, které se zřetelně odklánějí od předchozích generací. Tenká linka se dvěma oblouky působí na první pohled lehce komplikovaně a zároveň neotřele. Jinými slovy, základní tvary asi budou podobné jako u „sedmičky“, nicméně detaily typu světlomety by mohl nový Golf zaujmout.

Ale na soudy si ještě nechte pár dní čas. Konkrétně do čtvrtka 24. října. To se v domovském městě Volkswagenu (Wolfsburg) představí ve světové premiéře nové provedení.

Na trhy pak Golf zamíří ještě letos – v prosinci. Není bez zajímavosti, že novou – čtvrtou – generaci Octavie představí nedlouho po VW Golf také Škoda (11. listopadu). Oba modely stojí na stejné platformě a mají shodnou nabídku motorizací.

Foto: VW

Oficiální skica VW Golf VIII

Automobilka nechala nahlédnout také do interiéru. Zde je evidentní nová plejáda velkých a barevných displejů s moderní grafikou. Nová je i architektura středového panelu, který působí méně stísněným dojmem. Samotná automobilka k vnitřku nového Golfu říká, že „bude ještě digitálnější a síťově propojenější než dosud“.

Ohledně nabídky motorizací zatím nepadlo ani slovo. Dá se očekávat litrový tříválec a čtyřválcová patnáctistovka, z naftových agregátů pak jedna-šestka a tradiční dvoulitr.

Ještě dodáme, že se počítá s karosářskou verzí kombi a tradičními sportovními deriváty s označením GTI a R. Dorazit by měly v příštím roce.

Reklama

Načítám