Hlavní obsah

Volkswagen Scirocco zůstane bez nástupce, brouk ale šanci má

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba modely byly osvěžením nabídky Volkswagenu, protože sázely na styl a zážitky. Nyní se ale životní cyklus obou blíží ke konci a jejich osud je nejasný. Nyní jsme se však konečně dozvěděli více!

Článek

Oba vozy mají tradiční, ikonické jméno. Oba jsou však konstrukčně již zastaralými stroji, přičemž technicky starší je v nabídce značky snad jen model Caddy. Zároveň se však jedná o modely, které nás svým způsobem bavily. Scirocco bylo osvěžující jak na prodej, tak na řízení, přičemž u nás se již neprodává. Beetle si stále koupit můžete, jenže jeho dny se také pomalu blíží ke konci, i když na některých trzích může žít ještě dlouho.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže dočkáme se nástupců těchto vozu? To zjišťoval britský Autocar v rozhovoru s Arno Antlitzem, který poodkryl více. V prvé řadě se nechal slyšet, že automobilka nemá v plánu nahrazovat každý model své nabídky. U Scirocca je pak nástupce dosti nepravděpodobný. Ikoničtější Beetle však má šancí více. Zejména Beetlu Cabrio se daří docela dobře, prodává se lépe, než kupé, přičemž je to poslední kabrio v nabídce značky. To znamená, že u tohoto modelu bychom se nástupce dočkat mohli, byť žádné testovací maskované verze ještě nikdo nikde neviděl. 

Dočkáme se tedy lifestylového kabrioletu Beetle? Podle nás by to mohla být zajímavá varianta.

Reklama

Načítám