Hlavní obsah

Volkswagen přiveze na motoristickou slavnost ex-pilota F1

Foto: Archiv Garáž.cz

Americký ex-pilot F1 SCOTT SPEED, který v současnosti úspěšně působí v zámořské Global Rallycross Series, bude zahraničním hostem letošní motoristické slavnosti LEGENDY 2016. Objeví se tak na této akci po boku mnoha úspěšných českých automobilových závodníků, především dvojnásobného Mistra Evropy v závodech ETCC PETRA FULÍNA a stejně tak vedle dvojnásobného Mistra Evropy v automobilových soutěžích JANA ČERNÉHO.

Článek

Automobilový závodník SCOTT SPEED se zúčastní této významné motoristické akce díky pozvání importéra vozů Volkswagen do ČR, společnosti Porsche Česká republika s.r.o.. Tento bývalý pilot F1 a dnes jezdec týmu Volkswagen Andretti Rallycross startuje v rámci zámořských závodů Global Rallycross Series. Do Prahy přijede jako host výstavy LEGENDY 2016 a zároveň se na této slavnosti zúčastní i demostrační jízdy s novinkou značky Volkswagen pro rok 2016 – modelem Golf GTI Clubsport. Volkswagen představil nedávno tento vůz s výkonem až 290k (s využitím funkce overboost) pro fanoušky sportovní jízdy jako jubilejní edici k 40. výročí modelu Golf GTI a jedná se o nejvýkonnější sériově vyráběný Golf GTI všech dob. Právě za volantem tohoto sportovního vozu budou moci navštěvníci obdivovat jezdecké umění Scota Speeda a pro zájemce bude na stánku značky VW připravena také jeho autogramiáda.

Dalšími hosty motoristické slavnosti LEGENDY 2016 budou domácí hvězdy automobilového sportu. PETR FULÍN, dvojnásobný Mistr Evropy v seriálu ETCC úspěšně startující letos s vozem Seat León Cup Racer zůstane na Legendách sice věrný této značce, avšak přiveze divákům představit zajímavý historický vůz Seat 850 Spider, designérsky navržený věhlasným Bertonem, s motorem o objemu 903 cm3, výkonem 51 koní a max. rychlostí 150km/hod. Také on předvede divákům své umění na speciální rychlostní zkoušce v bohnickém areálu výstavy.

Velký talent za volantem soutěžního vozu Škoda S2000 s výkonem 279 koní předvede návštěvníkům akce Legendy také JAN ČERNÝ, dvojnásobný Mistr Evropy a trojnásobný Mistr ČR v automobilových soutěžích. Jezdec MOGUL Racing týmu dokazuje v současnosti na tratích domácího šampionátu svoji příslusnost k absolutní špičce v rallye. Je typickým představitelem mladé generace soutěžních jezdců, kteří dávají nejen do samotné soutěže, ale i do osobní přípravy obrovské úsilí. Díky tomuto přístupu dokáže často přetavit svůj jezdecký talent do výrazného úspěchu a to nejen doma, ale i na zahraničních soutěžích.

Navštěvníci letošního 3 ročníku motoristické slavnosti LEGENDY však budou moci obdivovat jezdecké umění dalších českých významných automobilových závodníků, jakými jsou Vojtěch Štajf, Břetislav Enge, Martin Kolomý, Petr Žáček, Filip Sajler, Ondřej Bisaha, Štepán Vojtěch a další.

Motoristická slavnost LEGENDY 2016 se koná ve dnech 11.-12. června 2016 v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze – Bohnicích. V současnosti je přihlášeno přes tisíc výstavních exponátů!

Reklama

Načítám