Hlavní obsah

Volkswagen představí ve Wörthersee Golf GTI TCR

Foto: Volkswagen

Golf GTI TCR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní Golf pro seriál TCR slaví úspěch a toto nadšení se ze závodní trati brzy přenese i na normální silnici. V plánu je totiž speciální edice Golfu GTI TCR, vybavená navýšeným výkonem, samosvorným předním diferenciálem a samozřejmě i doladěným vzhledem.

Článek

Bohužel právě na vzhled je Volkswagen zatím poněkud opatrný a kromě pár vizualizací žádné detaily neodtajnil. Už nyní každopádně víme téměř vše, co se týká výkonu.

Pod kapotou zůstal základ stejný, takže tady i nadále nacházíme přeplňovaný benzínový čtyřválec 2.0 TSI, nabízející pro potřeby TCR verze hned 290 koní výkonu a 370 Nm točivého momentu, dostupného od 1600 otáček za minutu. Jen pro rychlé srovnání – ostrý závodní Golf pro seriál TCR má koní 350.

Se silou turbomotoru se dále pasuje sedmistupňová dvouspojková převodovka DSG a elektronicky ovládaný samosvorný diferenciál VAQ. O manuálu bohužel nepadla ani zmínka, stejně jako o akceleraci z nuly na sto. Maximální rychlost je však stanovena na krásných 264 km/h. Tedy alespoň v případě, že si připlatíte za eliminaci elektronického omezovače. S ním pádí Golf „jen“ 250 km/h.

Definitivní odhalení Golfu GTI TCR je naplánováno na sraz u rakouského jezera Wörthersee, který je každoroční Mekkou nadšenců do světa Volkswagenu a GTI modelů. Zde se návštěvníkům ukáže „studie blízká sériové výrobě“ a finální produkční model se začne prodávat koncem letošního roku.

Reklama

Načítám