Hlavní obsah

Volkswagen Crafter 2017 - dostaneme stylovou dodávku s V6?

Foto: Archiv Garáž.cz

Oficiální nákresy nám ukazují přibližný vzhled druhé generace největšího Volkswagenu v nabídce, dodávky Crafter. Vůz vypadá velmi stylově a podle dostupných informací by měl dostat rovněž adekvátní motorizace.

Článek

Současný Volkswagen Crafter je na trhu již deset let a stojí na podvozkové platformě Mercedesu Sprinter, se kterým sdílí i mnoho dalších částí. Nyní je již čas na další generaci a ta se nyní ukazuje na oficiálních skicách. A první dojmy jsou dobré, velmi dobré! Současný designový směr Volkswagenu se pro vůz podobného typu hodí, doufejme jen, že do sériové podoby se dostane opravdu tak atraktivní stroj jako na nákresech.

VW slibuje nejnižší koeficient odporu vzduchu, a to Cd 0.33, což samozřejmě pomůže spotřebě. Zajímavější však je technická stránka věci! Tohle auto již totiž bude čistě Volkswagen, žádný Mercedes. Z hlediska pohonu pak bude sdílet mnoho věcí s faceliftovaným pick-upem Amarok, kupříkladu motor, a to třílitrový naftový šestiválec s výkonem až 224 koní! Dost možná se na Crafteru uplatní i podvozkové části Amaroku, protože svým zaměřením a koncepcí k sobě mají v rámci značky blízko.

Nový Crafter se má začít vyrábět v Polsku a to v druhé polovině roku 2016. Na takovou dodávku se rozhodně těšíme!

Reklama

Načítám