Hlavní obsah

Vlajková loď Lexusu se představuje

Foto: Archiv Garáž.cz

Lexus chystá do Ženevy představení své vlajkové lodi, modelu LS, u kterého nebude chybět hybridní varianta s technikou ze sportovního GT LC. Útočit by měl na německé luxusní sedany.

Článek

Lexus LS je od svého uvedení na trh v roce 1990 synonymem pro komfort, kultivovanost a luxus. Jeho podvozek by mohl o filtrování nerovností přímo vyučovat, stejně tak výbava, která v devadesátých letech nabízela více, než u kdejakého evropského luxusního sedanu. Bohužel v Evropě se výrazněji prosadila až jeho třetí generace, i když pár kousků první a druhé u nás také najdete a ty jsou absolutně skvostné. Právě od třetí generace se Lexus snažil design něčím obzvláštnit. Chtěl vystoupit z extrémní konzervativnosti, otázkou ale zůstává jestli se mu to povedlo.

Foto: Archiv Garáž.cz

Každopádně netradiční tvary mu zůstaly až do dneška a nejnovější pátá generace to jen potvrzuje. Ostře řezané rysy přední části, se kombinují s oblými tvary vystouplých blatníků, aby se na zádi propojily s uzoučkými světlomety. Pravdou je, že zadní část je v tuto chvíli asi nejhezčí ze všech generací a celkově jeho vzhled opět zraje jako víno. Lexus zatím příliš informací neuvolnil a hlavní highlihty si schovává právě do Ženevy. Už teď ale víme, že bude k dispozici minimálně jedna hybridní verze.

Foto: Archiv Garáž.cz

Model LS 500h dostane techniku z hybridní verze sportovního GT, které bude v letošním roce také jednou z hlavních novinek automobilky Lexus. Pod kapotu se tak dostane nový přeplňovaný šestiválec s výkonem 300 koní, ke kterému se připojí elektromotor s výkonem 60 koní. Dohromady tedy tato pohonná jednotka nabídne výkon 360 koní, což není příliš oslnivé, ale počítáme s tím, že se na trhu objeví ještě vrcholná verze LS 600h.

Foto: Archiv Garáž.cz

Nám se ale líbí interiér nové vlajkové lodi Lexusu. Opět ukazuje, že bude chtít být na špičce luxusních sedanů a zvláště na zadních sedačkách se bude pasažérům hodně líbit. Nechybí tady nastavitelná sedadla z kvalitní kůže, obrazovky, masivní dřevo a především velké množství prostoru. Uvidíme jaká bude realita a na tenhle model se opravdu hodně těšíme.

Reklama

Načítám