Hlavní obsah

Honda Civic Type R - ostrý nástroj na okresce i na okruhu!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne nejostřejší japonský hatchback, každému by se mělo vybavit tohle auto s až komiksovým vzhledem - Honda Civic Type R! Tenhle stroj však není jen pozlátkem, co vypadá pomalu jako závodní auto, on tak rovněž funguje!

Článek

Na tohle auto fanoušci Hondy čekali dlouho a jeho uvedení se neustále odkládalo. Mělo se jednat o vůbec nejrychlejší a nejostřejší předokolku na trhu - alespoň to Honda slibovala. A výsledek nezklamal - 310 koní v 6500 otáčkách z přeplňovaného dvoulitru VTEC, točivý moment 400 N.m, skvělá šestistupňová manuální převodovka a samozřejmě samosvorný diferenciál, to vše dělá z tohohle rváče opravdu schopnou věc. Pamatuji si, jak jsem s tímhle autem jel poprvé, na mokru se zimními pneumatikami, a byl jsem unešen skvělou dávkovatelností síly motoru, odfukováním turba a hlavně nezdolnou trakcí i v takto špatných podmínkách.

Tentokrát však Honda podstoupila pořádný test se vším všudy. Protáhli jsme ji jak na okreskách, kde je ke své vlastní škodě možná až příliš jistá a účinná, tak na okruhu, konkrétně na mosteckém polygonu, kde se tohle auto cítí jako ryba ve vodě a tam konečně předvádí ten správný smysl pro zábavu! Ostatně podívejte se sami, co japonský nástroj na rychlost dokáže.

Reklama

Načítám