Hlavní obsah

Video: Onboard z 800koňového speciálu na Pikes Peaku

Foto: Youtube

Simone Faggioli zajel se svojí Normou nejrychlejší čas hned za I.D. R

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na elektrický Volkswagen, takhle vyletěl na Pikes Peak slavný vrchař Simone Faggioli se svou závodní Normou M20. Zajel nejrychlejší čas mezi benzínovými auty a jasně získal titul Nováček roku!

Článek

Aby bylo jasno, Simone Faggioli je desetinásobný mistr Evropy v závodech do vrchu. A protože jezdí jako pánbůh, dohodl se s Normou, výrobcem vrchařských speciálů, že jemu i jeho kolegovi Fabienu Boudubanu připraví odpovídající nářadí. Vznikly tak dvě 800koňové placky s nadvakrát přeplňovaným osmiválcem 3,7 l. Výsledek? Faggi, jak se mu mezi fanoušky familierně říká, zajel čas 8:37,23, což je jen o půl minuty za elektrickým Volkswagnem I.D. R, ale zároveň je to i nejrychlejší čas mezi auty s poháněnou zadní nápravou a Faggi získal titul Nováček roku.

Volkswagen zatím nezveřejnil onboard rekordní jízdy, ale Faggi už to udělal. A na tom videu můžete vidět, že i když je Pikes Peak vyasfaltovaný, tak nepřišel vůbec o nic ze své hrozivosti, a že abyste vyjeli nahoru v plném tempu, musíte být tak trochu magor - myšleno v tom nejlepší slova smyslu.

Tak a teď se pohodlně usaďte...

Reklama

Související témata:
Načítám