Hlavní obsah

Video: Největší nehoda ve Formuli 1!

Příští rok tomu bude neskutečných 20 let, co se ve Formuli 1 stala největší nehoda. Hromadná havárie v belgickém Spa roku 1998 nezpůsobila zranění, ale připletla se do ní většina jezdců startovního pole.

Článek

Minulý týden jsme si připomněli, že ve Formuli 1 se dějí zajímavé věci rovněž v boxech - i tam se může stát nehoda, občas jezdci přejedou svého mechanika či motopost vzplane. Ostatně podívejte se sami. Tentokrát si však připomeneme jednu z největších událostí, které se kdy staly přímo na trati. Šlo o největší hromadnou nehodu v historii Formule 1.

Vše se odehrálo v roce 1998 na deštěm promočené trati v belgickém Spa. Po startu dostal jeden z McLarenů smyk, naboural do betonové bariéry, odkud se odrazil zpět na trať mezi ostatní vozy. Nakonec se do nehody zapletla většina vozů startovního pole. Tohle video však ukazuje i další pokračování mokrého závodu, který byl stále velmi zajímavý a napínavý. Podívejte se tedy dnes již na archivní záběry, mnozí z vás tento závod jistě prožívali před televizními obrazovkami tak, jako my.

Reklama

Načítám