Hlavní obsah

Video: Jak se žije na palubě digitálního Mercedesu? Ukazuje, že obrazovky nemusí vždy jen otravovat život

Video: Garáž.cz

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V redakci se na delší čas zabydlel Mercedes-Benz třídy E, letošní Auto roku v ČR a pro značku mimořádně důležitý vůz, který se k digitalizaci snaží přimět i konzervativnější klientelu. Daří se to?

Článek

Zatímco menší modely Mercedesu cílí na mladé zákazníky a nebojí se odvázat, třída E dlouhodobě platí za nekonfliktní manažerský etalon. Jenže i to se s novou generací trochu změnilo. Zvenčí sice pořád vypadá jako vkusný sedan (nebo kombík), kabina však prošla výraznou proměnou vstříc moderní éře.

To znamená minimum tlačítek a otočných ovladačů, drtivá většina funkcí se ovládá na obrazovce nebo dotykovými ploškami na volantu. Obrazovky jsou v autě dvě (pokud si tedy nepřiplatíte další balík za luxusní Superscreen protažený po celé délce přístrojové desky). Displej namísto kapličky před volantem má 12,3 palce, středová obrazovka pak 14,4 palce. Ač je velká, Mercedes ji šikovně zakomponoval do přístrojové desky, tudíž netrčí do zorného pole řidiče.

Samostatnou kapitolou je pak nedílná součást všech nových automobilů – práce s asistenčními systémy. Ve videu jsme se podívali třeba i na to, jak (ne)snadná je jejich deaktivace. A protože chce Mercedes nabídnout i nějakou zábavní nadstavbu, chybět nesmí ani plejáda nejrůznějších her či jiných kratochvílí. A hlasová asistentka? I s ní si lze užít spoustu legrace. Třeba když vám začne odpovídat na dotaz, aniž byste se na cokoliv zeptali…

Foto: Lukáš Kukla, Garáž.cz

Tlačítka v kabině? Přežitek, vzkazuje Mercedes…

Jak se tedy na palubě digitálního Mercedesu žije? To jsme zjišťovali v nejnovějším videu výše, jež si můžete pustit právě teď! A klidně nám dole v diskuzi dejte vědět, kterou funkci byste v autě ocenili a jakou byste naopak vyhodili pryč.

Načítám