Hlavní obsah

Stárnoucí dokonalost: Audi A6 Allroad je převlečená limuzína, která zaškrtává jen ta správná políčka

Video: Honza Koubek

 

Se superlativy by se mělo šetřit a po pravdě řečeno, žádné auto není úplně dokonalé. V rámci své třídy ale Audi A6 Allroad zaškrtává prakticky jen ta správná políčka. Než přijde nová generace, vypůjčil jsem si ještě nejsilnější benzinovou variantu.

Článek

Audi A6 Allroad první generace bylo jedním z prvních luxusních novinářských vozů, které jsem před lety dostal na test. I když jsem se musel potýkat s proraženou pneumatikou, mám na něj veskrze pozitivní vzpomínky – celý ten koncept mírně přizvednutého kombíku s pohonem všech kol mi prostě sednul.

Nejinak tomu bylo i u dalších generací, takže jsem neváhal a vzal na test i tuhle. Označení 55 TFSI navíc znamená, že pod kapotou je benzinový vidlicový šestiválec s mildhybridní technikou. Tichý, kultivovaný a silný motor dělá z Allroadu spíš převlečenou limuzínu než akční crossover a to mi zkrátka sedí.

Najde se i pár věcí, ke kterým lze mít objektivně výhrady. Dotykové ovládání téměř všeho je za jízdy nepraktické, hliníkové dekory na slunci hází nepříjemné odlesky, ale vesměs jde o maličkosti, na které se dá zvyknout. Podívejte se na videotest, jaký zásadní problém jsem nakonec objevil…

Reklama

Načítám