Hlavní obsah

Nový Peugeot 308 slibuje příjemnou jízdu. Spalovací motor není žádný zázrak, ale podvozek se povedl

Video: Honza Koubek

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to už třetí generace stejného jména, ale od svých přímých předchůdců se liší celkem zásadně. Peugeot 308 je pohlednější, má moderní platformu a především překvapil nadprůměrně příjemnou jízdou. Bude ale hodně záležet na specifikaci…

Článek

Nový Peugeot 308 je delší, nižší a širší, má tedy dynamičtější proporce než jeho bachratí předchůdci. Nový design mu sedí a navíc došlo i k prodloužení rozvoru. Místa na zadních sedačkách ale ani přesto není zrovna na rozdávání a řidič si stále musí zvykat na neergonomickou polohu za volantem.

Moderní platforma umožňuje částečnou i plnou elektrifikaci – čistě elektrický Peugeot e-308 už byl dokonce představen. Zároveň ale můžete zůstat u zcela starosvětského spalovacího motoru, a právě ten jsem měl v testu já. Motor sám o sobě není kdovíjak výjimečný, zato podvozek je naladěný opravdu dobře.

Co mi připomínal a proč si myslím, že bych stejnou chválou nehýřil, kdybych otestoval třeba plug-in hybridní verzi, to vám prozradím ve videu.

Reklama

Načítám